Home » Топ новини » Епидемиологът проф. Кожухарова-Това не е дори първа вълна на коронавируса! Положителните проби не значат, че сте болни!
Епидемиологът проф. Кожухарова-Това не е дори първа вълна на коронавируса! Положителните проби не значат че сте болни!

Епидемиологът проф. Кожухарова-Това не е дори първа вълна на коронавируса! Положителните проби не значат, че сте болни!

Увеличението на броя на положителните случаи на коронавирус у нас не означава втора вълна. Това коментира бившият национален консултант по епидемиология проф. Мира Кожухарова.

По думите ѝ в България все още не сме наблюдавали дори първа вълна на заразата.  Проф. Кожухарова обясни защо не трябва да се паникьосваме от новия бум на К-19 у нас .

“Наблюдава се активизиране на епидемиологичната обстановка и за съжаление, не се оправдаха очакванията ни за сезонност на вируса”, коментира още тя пред България он Ер. Според проф. Кожухарова обаче по-високият брой регистрирани положителни проби не означава, че всички заразени са задължително болни.

Тя акцентира и на това, че пациентите с COVID-19 в интензивни отделения у нас в момента са по-малко, в сравнение с месец май.

Случаите на COVID-19 продължават да се увеличават в световен мащаб. Вирусът непрекъснато се променя, с което затруднява разработването на ваксина и медикаменти.

На този фон Световната здравна организация (СЗО) призова правителствата да не въвеждат отново карантина, за да бъдат избегнати по-тежки икономически последици за държавите. Медици обаче изразяват притеснения, че по този начин здравната криза може да се задълбочи.

Източник: За жената

Твоят коментар

About Натали Славова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.