Home » Топ новини » Домусчиев: Мафията и корупцията пак ни превзеха. Всичко, което постигахме, отиде в канала
Домусчиев: Мафията и корупцията пак ни превзеха. Всичко което постигахме отиде в канала

Домусчиев: Мафията и корупцията пак ни превзеха. Всичко, което постигахме, отиде в канала

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев написа гневен коментар час след като Васил Велев, председател на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), публикува гневно обръщение срещу управлението на енергетиката

„Абсолютно си прав, Васко! Безхаберието, енергийната мафия и корупцията пак ни превзеха! После прави икономика?! Как? За какво да инвестираме? За да пълним джобовете на измамниците?!Всичко, което постигахме с протестите през 2015 година, отиде в канала. Само в рамките на месец! Аз лично няма да ходя на среща с ръководството на БЕХ. С тези хора няма какво да си кажем“, написа Домусчиев.

Ето и постът на Васил Велев:

„Кой и в чия полза управлява българската енергетика?Безпределни тъпанари или енергийна мафия?Или става дума за саботаж?От началото на август България е с най-скъпата електроенергия в Европа! (Не броим Гърция, защото там има специфика заради хилядите острови)

1. Потреблението на електроенергия през лятото т.г. в България е между 2,8 хил. и 5,2 хил. мегавата (при инсталирани мощности от над 10 хил. мегавата). НЯМА недостиг на мощности.

2. Държавния ТЕЦ „Марица изток 2″ работи с 1/4 от капацитета си, (разполагайки с персонал за 6/4, като за всеки един от над 2000 работници и служители домакинствата и бизнеса плащат по над 4000 лева месечно). Като цените са над себестойността и далеч над променливите разходи!

3. Изнасяме значителни количества електроенергия, при това на по-ниски цени от тези, на българската борса!

4. Не сме обединили пазара ден напред с румънския и от там със западноевропейския, който е с по-добри цени, но побързахме (въпреки възраженията на бизнеса) да се обединим със скъпия гръцки пазар.

От 1,2,3 и 4 (а може да се продължи и с 5.6.7…) следва, че българската енергетика не се управлява в интерес на българските граждани, домакинства и предприятия!

Министерство на енергетиката, ЕХ, ТЕЦ“ Марица изток „2 !

ОТ ФОРУМИТЕ:

Хохохохохохох – един от най-големите крадльовци и разсипници на България тръгнал да ми говори кое било отишло в канала?!?!?!??!!?!?!? Абе я къщ на 2 метра под земята ,че аман от вашите далавери и мизерии! Ти си един от тия дето смо гледат какво да краднат, но не и да създаде нещо смислено! В каналааааааа!н Бързо и безкомпромисно!

Бащицата на Кирчо пак му е натиснал копчето като при протестите срещу Орешарски в точния момент, ама тоя път греши. Боко няма да се върне

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.