Home » Живот » Д-р Ненков: Ако ти си мърльото Андрешко, не обвинявай Борисов или Мутафчийски
Д-р Ненков- Ако ти си мърльото Андрешко

Д-р Ненков: Ако ти си мърльото Андрешко, не обвинявай Борисов или Мутафчийски

Мнoгo хoрa ги e cтрaх дa нe ce зaрaзят, нo кoлкo ги e cтрaх дa нe зaрaзят близкитe cи? Aкo ти cи мърльoтo Aндрeшкo, тo нe oбвинявaй пocлe Бoйкo Бoриcoв и гeн. Мутaфчийcки. 

Тaкa бившият здрaвeн миниcтър д-р Мирocлaв Нeнкoв cкacтри нeдиcциплинирaнитe грaждaни в интeрвю зa БНТ, научи 365novini.

„Да го кажем просто – много ни се е допило с нашите приятели точно по Великден, защото сме много вярващи християни и трябва да го отбележим. Ние сме здрави, какво ни е на нас. Казваме, че отиваме при децата да ги видим, или че отиваме при мама в Ямбол, която е на 86 години. Целуваме я и лепваме едно малко вирусче в нослето на мама. Което може да направи така, че в ямболската болница, където няма достатъчно медици, мама да няма кой да я излекува.

И тогава ние ще намерим една разтревожена репортерка от някоя телевизия, да обяснява колко гнусна е тая държава, дето не се е погрижила за рома, дето е умрял. Ето това е въпросът с пътуването. Всичко друго, което гледаме по телевизията с една кака с хубава кола на морето по време на епидемия, са селски истории, дребнави, на прости хора.

Вероятно Джамбазки е прав за махалите. Не се знае колко цигани се изсулиха от София под претекста, че гледат възрастни родители и болни деца.

Много хора ги е страх да не се заразят, а колко ги е страх да не заразят близките си? Всъщност това е въпросът – страх ги е да не се заразят или да не заразят близките си? Ако човек има в главата си друго, освен две ракии, ще види, че тези мерки тежат, но не може без тях. На мен лично ми тежат. Аз обичам да се шматкам по улиците, да се виждам с хора, сега обаче не го правя. Защо? Ген. Мутафчийски каза: стойте си вкъщи, ще има Великден, ще има още 25 Великдена.

Сега, като го пропуснем, какво ще стане? Ако се случи нещо с твоите близки, недей да обвиняваш държавата. Защото ти си мърльо, мислиш се за много умен и много голяма работа. Ситуацията е извънредна. Извънредна! Това е все едно да има земетресение. Този Великден ще го празнуваме вкъщи. Какво от това? Да не е последният?

По-важно е да сме здрави и да можем да се съберем със семейството си и на другия Великден. Гледам репортажите от църквите. Хората бяха един до друг. Крайно вярващи, но нямаше нито една жена с покрита глава. Такъв е православният модел, за информация на вярващите.

Господ най-тежко наказва глупостта. Само че тази глупост ще трябва да я лекуваме ние в болницата. Какво съм виновен, че някой мърльо иска да се напие на тифирича? Какво са виновни моите колеги?

„Ако ти си мърльото Андрешко, то не обвинявай после Борисов и Мутафчийски“.

plovdiv24

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.