Home » България » Д-р Антония Първанова: Не може да казваме на 6-годишни деца „Стой си вкъщи, ще убиеш баба си“
Д-р Антония Първанова: Не може да казваме на 6-годишни деца "Стой си вкъщи ще убиеш баба си"

Д-р Антония Първанова: Не може да казваме на 6-годишни деца „Стой си вкъщи, ще убиеш баба си“

Ваксините не прекратяват хода на заболяването от гледна точка на разпространението. И това, което не постигат, е да се прекрати разпространението. Предпазват от тежко боледуване и евентуален летален край.

Зеленият сертификат в заведенията например не се изисква, за да не умре някой в ресторант, а за да не зарази другите. И тук нещо куца.

Това коментира във видеоинтервю за “Списание 8” Антония Първанова, експерт и изследовател в областта на управлението на здравеопазването.

Няма медицинска логика след ваксина да имаш по-траен имунитет отколкото след преболедуване.

Излишни са противопоставянията, които се налагат в обществото. Това води до психоза, докато уж се потушава конфликт. Ако погледнем деня, в който бе въведена заповедта за „зелените сертификати”, ще видим 5000 заразени. Но от тях само 874 са с положителен PCR , останалите са регистрирани по друг начин по клинични данни.

Трябва да се събират данни колко често боледуват ваксинираните и какви антитела изработват, смята Антония Първанова.

Австралия е страната с най-много локдауни досега – 9. Имат 3 отчетливи вълни. Там през август, когато е зима и когато е пик, имат по около 560 болни на ден. В момента, когато е лято, те имат по 2600 души. Нещо става и не е както трябва. В същото време смъртността е една и съща, посочи още тя.

Продължителността на живота у нас през последните години пада изключително много. Преди 10 г. за мъжете бе 76 г., сега е 71 г., за жените падна от 83 г. на 78 г. Хората у нас живеят в бедност, в неравнопоставеност, лошо. От 1/3 до 1/4 от населението у нас живее в бедност.

При нас след средната възраст очакванията за продължителността за живота не зависи от COVID-19.

Плашещо е докъде ще докараме следващото поколение. Не можем да казваме на 6-7 годишни деца „Стой си вкъщи, ще убиеш баба си”.

Един от възможните пътища да се справим без въвеждането на „зелен сертификат”, е да се тества безплатно цялото население за антитела и да се установи кои са уязвимите. Тогава да помислим за тях как да ги предпазим. Трябва да се наблегне и на засилването на доболничната помощ, коментира още Първанова.

Тя посочи, че действителната цена на PCR тестовете, които у нас струват 60-80 лева, а по-рано бях 120 лева, сега е около 2 долара.

Искам да видя електронна микроскопия на този вирус и патологични изследвания, каза още експертът.

Източник: Кмета

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.