Home » Рецепти » Домакините масово спряха да купуват бакпулвер, откакто откриха тази ДОМАШНА рецепта – за двойно по-бухнали сладкиши и торти:
Домакините масово спряха да купуват бакпулвер откакто откриха тази ДОМАШНА рецепта - за двойно по-бухнали сладкиши и торти:

Домакините масово спряха да купуват бакпулвер, откакто откриха тази ДОМАШНА рецепта – за двойно по-бухнали сладкиши и торти:

Една от най-използваните съставки от всички, които обичат вкусните печива, е бакпулверът.

Вълшебният прашец, който сякаш по магия надува кексове, сладкиши и кифлички, може и да струва стотинки в магазина, но още по-лесно е да си го приготвите сами у дома! Знаехте ли го? При това ще сте сигурни, че няма и някое и друго „Е“, което са ни спестили върху опаковката на купешкия.

Днес ще ви научим как да си приготвите съвършеният домашен бакпулвер – сами ще се убедите колко лесно е това.

Как сами да си приготвим бакпулвер у дома?

съставки домашен бакпулвер

3 са основните съставки, от които се нуждаете, ако искате да си приготвите тази вълшебна смес.Заредете се с брашно, лимонена киселина на кристали обикновена сода за хляб.

Ето и какви трябва да са точните пропорции:

• 12 ч.л. брашно;

• 5 ч.л. сода;

• 3 ч.л. лимонтузу.

Смесете трите съставки и разбъркайте много добре, така че да се получи еднородна смес. За предпочитане е да съхранявате в буркан с херметическо затваряне.

домашен бакпулвер

Така ще сте сигурни, че няма да поемат от миризмите на останалите подправки в шкафа. Ако не ви се намира под ръка брашно, което не вярваме, че може да се случи, бихте могли да ползвате и нишесте. Няма значение от вида му.

Гарантираме ви, че с този бакпулвер всеки един сладкиш ще се получи отлично!

Източник: Актуално

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.