Водещите новини
Home » Здраве » Ценни съвети как да предпазим дома си от COVID-19
как да предпазим дома си от COVID-19

Ценни съвети как да предпазим дома си от COVID-19

„Ню Йорк Таймс“ публикува подробни инструкции как бързо и ефективно да почистите дома си, за да се предпазите от коронавируса, научи 365novini.

 Това отнема само няколко минути според изданието.

Припомняме, че от дни власти и експерти тръбят колко важна е личната хигиена, за да се предпазим от опасната зараза.

Според вирусолози най-добре още когато се приберем да изкараме якето си за 3 часа на терасата и непрестанно да почистваме ръцете си с препарати, а после да слагаме крем, за да предпазим кожата си.

Най-опасна е заразата по дръжките на вратите, твърдят учени. Именно затова е важно ръцете ни да са чисти, защото ако след това с тях докоснем лицето си, може да се заразим с COVID-19.

Сега ще ви разкрием обаче нещо много важно – как да изчистите само за няколко минути жилището си, така че да се предпазите от коронавирус.

Редакторите на „Ню Йорк Таймс“ помолиха експерти да дадат съвети как бързо и ефективно да изчистят апартамента си. Специалистите съветват да се съсредоточим върху дезинфекцията на предмети и повърхности, които използваме най-често – хладилник, микровълнова, маси, столове, дружки на врати и на шкафове.

Специалисти съветват да използвате антибактериални средства или пък поне сапунен разтвор.

Почистването трябва да става с ръкавици, които също да се дезинфекцират след това. За банята и кухнята трябва да използвате различен комплект ръкавици.

Много голямо внимание трябва да се обърне на дезинфекцията на банята и тоалетната. Трябва внимателно да почистите както копчето за пускане на водата, така и всички кранчета и тоалетната чиния.

Трябва да правите това почистване ежедневно.

След като направите всичко описано, трябва да измиете добре ръцете си, след това да ги дезинфекцирате с антибактериално средство и да сложите крем, с който да хидратирате и омекотите кожата си.

jenata.blitz.bg

Твоят коментар

About Елена Монева

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!