Home » Топ новини » Цацаров огласи причината за смъртта на 9-годишния Стефан от Кардам
причината за смъртта на 9-годишния Стефан от Кардам

Цацаров огласи причината за смъртта на 9-годишния Стефан от Кардам

Отравяне от силни промишлени отрови, поставени срещу гризачи в стената на стаята, в която е спяло семейството, в което почина 9-годишното момче в Кардам, е основната версия, по която работят разследващите, научи 365novini.

Това съобщи пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.

9-годишния Стефан почина в болница, а две от сестрите му пък бяха приети в много тежко състояние с тежко натравяне.

„Ако трябва да обясня причината, тя е резултат на 3 готови експертизи – съдебно-химическа, токсикологична и съдебво-медицинска.

Няма да правя каквито и да е изводи относно евентуална наказателна отговорност, тъй като това е решение, което в близките дни ще вземат колегите от съответната прокуратура, обясни Цацаров. И допълни, че всички са станали свидетели на недобрите битови условия на семейството.

Причината е свързана и с тези недобри битови условия, каза главният прокурор. И обясни, че от жилищните помещения на семейството са иззети от отвори в стената химически препарати с изключително силно действие, които се използват с промишлени цели за борба с вредители.

Основната версия, по която се работи е, че тези препарати в конкретния случай са били използвани за евентуалното унищожаване на гризачи в самото помещение.

Те са били поставени в отвори, които са зазидани с кал в стената, и според една от водещите хипотези на експертите става дума за много силно действащи промишлени отрови в изключителна близост до леглото на детето и за настъпило в резултат на това силно отравяне и то дори от самото вдишване и непосредствената близост на отровните примамки, каза Цацаров.

Блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.