Home » Топ новини » Разбра се причината за внезапната смърт на 40-г. пациент в „Пирогов“ и има ли още депутати с COVID-19
Разбра се причината за внезапната смърт на 40-г. пациент

Разбра се причината за внезапната смърт на 40-г. пациент в „Пирогов“ и има ли още депутати с COVID-19

Вчера починалите са двама мъже – един на 57 години от Кюстендил и един в „Пирогов“ на 40 години. 

Това заяви на извънреден брифинг на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, научи 365novini.

„Средната възраст на починалите е 61 години. Броят на хоспитализираните заразени към този час е 167 души, от които 16 интензивни. Преди минути още една жена е интубирана в „Пирогов“ и вече стават 17 интубираните“, каза той.

„Вече имаме първи резултати от депутатските проби. Във ВМА има 92 проби. Има две съмнителни“, призна генералът.

„В другата болница са направени също 92 проби, които са отрицателни. Работата продължава. Днес има и голямо струпване на персоналът, който работи в парламента“, каза той.

„Нямаме информация за придружаващи заболявания на починалия мъж в Кюстендил. Жената е с онкологично заболяване, но тя към момента е добре. Те са семейство, върнало се от Германия“, заяви той.

„За 40-годишния се предполага, че от белодробна емболия е починал, а не от пневмонията, защото смъртта е внезапна“, призна генералът.

„Има някои от депутатите. По наша информация, които са изследвани и във Варна и в Стара Загора, но госпожа Цвета Караянчева ще даде обобщена информация за пробите и резултатите на всички“, поясни Мутафчийски.

Той бе уведомен, че лекарите в Банско роптаят срещу информацията, че са укривали пациенти:

„За мен е важно дали е спазена процедурата. Аз никого не съм обвинил. Ако те не са имали болни със симптоматика или, ако са имали и са подадени, то ще се види в коя лаборатория и тогава – окей“, каза той.

Мутафчийски бе запитан дали вече са тествали 1000 полицаи с проучвателна цел:

„До вчера към края на деня бяха минали около 200 полицаи. От тях 0 са позитивни, както и 400 военнослужещи и още други изследвани със същите тестове“, заяви той.

блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.