Home » Живот » Чудо сполетяло Деси Банова в софийски храм
Чудо сполетяло Деси Банова в софийски храм

Чудо сполетяло Деси Банова в софийски храм

Чудо се случило с Деси Банова-Плевнелиева на Великден преди години. Дъщеричката на синоптичката Йоана дълго време не можела да направи първите си крачки.

Любимата на президента Росен Плевнелиев и майка ѝ Лили били силно притеснени, че момичето не прохожда, въпреки че вече било на повече от годинка. „Дъщеря ми е кръстена в църквата „Свети Йоан Рилски“ в Семинарията. Отидохме там на Великден.

Майка ми се притесняваше кога това дете ще проходи. Минавайки под масата, тя изведнъж тръгна сама. Това бе чудо! Как да не вярва човек“, признава Банова. Половинката на Плевнелиев разкри, че оттогава тя и щерка ѝ Йоана са силно вярващи.

Всъщност в храма на Софийската семинария редовно се случват чудеса. Църквата е изградена още през 1903 г. и е посветена на най-великия светец на българската земя – преподобни Йоан Рилски чудотворец.  В семинарския храм ежедневно се отслужват утренно и вечерно богослужение, а през неделните и празничните дни – света литургия.

В храма се провежда и богослужебната практика на семинаристите, която е свързана с учебния процес и конкретно със следните богословски дисциплини: литургика, източно-църковно пение, омилетика, църковно-славянско четене и музика.

Твоят коментар

About Natali Slavcheva

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.