Home » България » Борисов обясни колко ще вземем от ЕС заради COVID-19
Борисов обясни колко ще вземем от ЕС

Борисов обясни колко ще вземем от ЕС заради COVID-19

На въпроса каква част от предвидените от ЕС 540 млрд. евро за справяне с пандемията може да се очаква да потеглят към нас, премиерът Бойко Борисов отговори:

„Всичко е в бъдеще време. Сега, тъй като и бюджет няма ЕС, трябва новата финансова рамка с новия фонд и с фонда за развитие за възстановяване да ги смесим, за да се намери съгласие между Австрия, Холандия, Дания и Швеция, съответно с Вишеградската четворка, след това с всички останали. Да се види държавите донори колко пари ще дадат и тогава ще се види колко ще се разпределят.

В момента се говори за пари, които ги няма, както каза чешкият премиер. Какво очакваш, когато икономиките на Германия, Франция, Италия, Испания летят стремглаво надолу?

Затова аз имам принцип в живота и всичко си правя сам, поне до ден-днешен сам си създавам. Затова си направихме облеклата, затова мерките въведохме.“

Междувременно разкриха фалшив сайт за COVID-19, разкодирал пароли и данни за кредитни карти 

Руска охранителна фирма откри измамен уебсайт, представящ официалния уебсайт на Националната здравна служба на Обединеното кралство (NHS), който мами хората, търсещи здравни съвети по време на продължаващата пандемия на коронавирус, пише Блиц..

Фалшивият уебсайт заблуждава интернет потребителите да натискат вредни връзки като здравни съвети, свързани с коронавирус. Казват, че връзките съдържат злонамерен софтуер, способен да краде пароли и данни за кредитни карти от интернет браузърите на потребителите и да ги изпраща на хакери.

Стилът на злонамерен софтуер, използван от фалшивия сайт на NHS, е известен като Троян, за безвреден софтуер, който по-късно разкрива злонамерени афекти. Съобщава се, че троянците са прикачени към три хипервръзки на уебсайта: „Съвети за оставане у дома“, „Използване на услугата 111 Коронавирус“ и „Как да избегнете заразяване“.

По-рано тази седмица изпълнителният директор и основател на Касперски Евгений Касперски заяви, че кибератака срещу интернет инфраструктурата на болница или здравна организация по време на продължаващата глобална криза COVID-19 трябва да се счита за „терористична атака“.

 

марица

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.