Водещите новини
Home » България » Радев пита: Каква връзка крият Борисов и Гешев
Каква връзка крият Борисов и Гешев

Радев пита: Каква връзка крият Борисов и Гешев

Президентът Румен Радев открехна завесата за „атаката“, както я нарече, срещу себе си със СРС-тата и обяви, че неин автор е не главният прокурор Иван Гешев, а лично премиерът Бойко Борисов, научи 365novini.

„Проблемът не е просто в бруталната атака срещу държавния глава. Проблемът е в начина на управление на държавата. В ръководството, контрола и използването на служби и правоприлагащите органи в спазването на закона от тяхна страна.

Всичко това рефлектира върху правовата държава, и върху устоите на демокрацията, върху правата на обикновения гражданин. Тук ще трябва да се отговаря на много въпроси. Първият и най-важният е връзката премиер – прокурор“, коментира Радев.

Той напомни, че структурата, отговорна за прилагането на специалните разузнавателни средства, е ДАНС, а тя, от своя страна, е подчинена на премиера.

„Знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват президента и то в грубо нарушение на закона и ако е знаел, защо е допуснал закононарушението.

Ако не е знаел, значи, че имаме за премиер човек, който е неспособен да управлява тези важни служби“, попита държавният глава.

Лупа

Твоят коментар

About Натали Славова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!