Home » България » Радев пита: Каква връзка крият Борисов и Гешев
Каква връзка крият Борисов и Гешев

Радев пита: Каква връзка крият Борисов и Гешев

Президентът Румен Радев открехна завесата за „атаката“, както я нарече, срещу себе си със СРС-тата и обяви, че неин автор е не главният прокурор Иван Гешев, а лично премиерът Бойко Борисов, научи 365novini.

„Проблемът не е просто в бруталната атака срещу държавния глава. Проблемът е в начина на управление на държавата. В ръководството, контрола и използването на служби и правоприлагащите органи в спазването на закона от тяхна страна.

Всичко това рефлектира върху правовата държава, и върху устоите на демокрацията, върху правата на обикновения гражданин. Тук ще трябва да се отговаря на много въпроси. Първият и най-важният е връзката премиер – прокурор“, коментира Радев.

Той напомни, че структурата, отговорна за прилагането на специалните разузнавателни средства, е ДАНС, а тя, от своя страна, е подчинена на премиера.

„Знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват президента и то в грубо нарушение на закона и ако е знаел, защо е допуснал закононарушението.

Ако не е знаел, значи, че имаме за премиер човек, който е неспособен да управлява тези важни служби“, попита държавният глава.

Лупа

Твоят коментар

Твоята оценка
Твоята оценка
Общо гласували

About Елена Монева

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!