Home » Топ новини » Бивш шеф на ЦСБОП: Ако политиците ни не манипулират изборите, ще хванат калашниците
Бивш шеф на ЦСБОП: Ако политиците ни не манипулират изборите ще хванат калашниците

Бивш шеф на ЦСБОП: Ако политиците ни не манипулират изборите, ще хванат калашниците

„Талибанщината и муджахединщината в България имат други измерения. Ако отнемем на политиците възможността да манипулират изборите, може да се хванат за калашниците“, това каза в студиото на bTV бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев.

Според него изслушването на главния прокурор Иван Гешев в правната комисия на парламента е преследвало само политически цели.

„Гешев трябва да си поеме отговорността. Започвайки проверката прокуратурата, е трябвало да изиска тези видеозаписи на НСО, да ги ги съпостави с другите, гражданите също са снимали, да се поканят свидетели“, смята Стойчев. Полицията във всяка държава е инструмент за легитимирано насилие, което обаче се ползва с обществено одобрение, коментира той по повод полицейското насилие.

Европрокурор Трифонова: На записите, които гледах, нямаше полицейско насилие

„Никой досега не постави въпроса за плана за охраната на тези протестни мероприятия. Той е подписан от една дузина началници. Извинявайте, но на площадите имаше хора от криминалния контингент, към които службите винаги са вземали отношения, а този път не взеха. Имаше хора, които крещяха в лицата на полицаите, заплашваха ги“, отбеляза бившият висш полицай.

Източник: Петел

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.