Водещите новини
Home » Рецепти » Как да си направим домашно сирене от само 2 съставки – пробвате ли веднъж, няма и да помислите за купешкото /РЕЦЕПТА/
Как да си направим домашно сирене от само 2 съставки - пробвате ли веднъж няма и да помислите за купешкото /РЕЦЕПТА/

Как да си направим домашно сирене от само 2 съставки – пробвате ли веднъж, няма и да помислите за купешкото /РЕЦЕПТА/

Спрете да купувате сирене от магазина. Идея си нямате какви съставки са използвани при направата му. Ако смятате, че млякото е основен продукт, то много грешите.

Семействата с малки деца предпочитат сами да си приготвят сиренето, така че да знаят какво всъщност поднасят на малчуганите. Ние от 365 Новини ще ви споделим една изключително лесна и бърза рецепта, която се нуждае от 2 съставки.

Сиренето от 2 съставки – как да го приготвим?

Ето какви продукти ще са ви нужни:

• 2 литра мляко (колкото по-висок процент е маслеността, толкова по-добре)

• 60 мл оцет (по желание)

• капка лимонов сок

• сол и черен пипер (по желание)

Това сирене се приготвя наистина лесно и бързо. Всеки би се справил със стъпките, макар да няма никакви познания в кулинарията.

Приготвяне:

Вземете дълбока тенджера, в която да излеете млякото. За предпочитане е млякото да бъде прясно, а не стояло дълго време в хладилника. Посолете го и го разбъркайте. Сложете го на котлона, но внимавайте да не заври. Желателно е единствено да се появят мехурчета.

Ако желаете, можете да добавите оцет и една капка лимонов сок. Ще станете свидетели на един доста интересен процес – суроватката почти моментално ще започне да се отделя.

Вземете цедка, която предварително сте покрили с марля и изсипете съдържанието от тенджерата в цедката. Помогнете си с ръце, за да завъртите марлята, така че да може да се изцеди колкото се може повече течност.

Вържете здраво марлята и оставете в хладилник за няколко часа. Колкото по-дълго престои, толкова по-вкусно ще се получи домашното сирене.

Да ви е сладко!

Източник: Актуално

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.