Home » Топ новини » Билкарят дядо Митко на 95: Не купувайте мед, а пита! Тя е 24-часова защита за здравето (жилав и пъргав като козичка)
Билкарят дядо Митко на 95: Не купувайте мед а пита

Билкарят дядо Митко на 95: Не купувайте мед, а пита! Тя е 24-часова защита за здравето (жилав и пъргав като козичка)

Билкарят дядо Митко от Подбалкана от години не признава мед и нищо друго, освен пчелна пита!

Той е билкар и пчелар от района на красивия Подбалкан. Казва се дядо Митко и е на преклонните 95 години, видя 365 НОВИНИ. Тези, които го познават, го сравняват с дива коза. Здрав, прав, подвижен и пъргав като козичка е, а и до днес чете без очила.

Апитерапевтът Емил Симеонов се е срещал с него и е научил много полезни уроци и съвети, които помагат на работата му. Както знаем, апитерапията е клон на медицината, който обаче използва пчелни продукти при начините на лечение.

От практиката си до днес и след разговора с дядо Митко, Емил Симеонов е убеден в едно – не трябва да си даваме парите за мед. Ако искаме да сме здрави, то трябва да ядем директно от пчелната пита. Той практикува същото от няколко години, в които изобщо не знае какво е болест.

“Научих се да купувам медена пита – така, както е запечатана. Взимам я от пчелари и я плащам директно с рамката. Близките ми правят същото и са повече от доволни. Медът е може би най-преправяния и фалшифициран продукт. И на практика хвърляме луди пари по магазини и пазари за нещо, което дори не е истинско”, категоричен е Симеонов.

Обяснението му, както и това на дядо Митко, е съвсем простичко.

В медената пита има восък и медът е още в първичния си вид. В него се съдържа и прополиса, и пчелния прашец. Прашецът е вече минал през млечно-киселата ферментация на пчелите и е най-добър за употреба. А накрая и самият мед. Той стои отгоре запечатан с восък от самите пчели и това е причината да бъде в пъти по-лечебен.

“Единствено така може да сме сигурни в качеството му. И не само това. В килийките на медената пита стоят много чувствителни летливи витамини и ензими. Именно те са безценни за здравето ни”, обяснява научно апитерапевтът, пише сайтът “Лечители.бг”.

Дядо Митко пък казва, че именно в тази медена пита се крие “Божествената частица”, така търсена от лечителите още от време оно. Тя крие 24 часова гъбична, бактериална и вирусна защита. А какво по-добро от това?!

 

Твоят коментар
Твоята оценка
Твоята оценка
Общо гласували

About clslavchev

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!