Home » Свят » Мъж надхитри банка по изумителен начин! От банката полудяха, че някой ги прецака с техните номера
Мъж надхитри банка по изумителен начин

Мъж надхитри банка по изумителен начин! От банката полудяха, че някой ги прецака с техните номера

Никак не са малко хората, които са недоволни от факта, че банките ги мамят с клаузи, написани с малък шрифт.

Един руснак обаче успя да „удари“ банка с изумителен трик! Дмитрий Агарков бил недоволен от условията по кредитната си карта и така решил да завърти гаден номер на най-голямата онлайн банка в Русия „Tinkoff Credit Systems”.

Хитрият Дмитрий променил изцяло дребния шрифт на документа, разбра 365 Новини.

Той написал собствените си условия, след което изпратил контракта на банката. Служителите изобщо не обърнали внимание на ситните буквички и подписали договора, съгласявайки се с 0% лихва и неограничен кредитен лимит без абсолютно никакви такси.

Освен това, той отбелязал, че банката се задължава да изплати високи глоби, ако реши да промени или прекрати договора.

За да се подсигури изцяло, е добавил изречението „клиентът не е длъжен да плаща каквито и да било такси или глоби, наложени от банката“. Той наложил собствена глоба от 3 милиона рубли (70 000 евро) за всяка едностранна промяна, която банката направи в условията, както и допълнителна глоба от 6 милиона рубли, ако банката реши да прекрати договора му.

Като капак, Агарков е открил собствен уебсайт ( tcsbank.at.ua ), регистриран в Украйна, където е публикувал тези свои условия, и е вписал именно този нов интернет адрес в договора, а не истинския адрес на банката ( tcsbank.ru ).

Пред вестник „Комерсант“ Агарков обяснява, че дори не предполагал, че банката може да одобри договора.

Когато това се е случило обаче и той е получил новата си карта, Агарков е започнал да ползва картата съвсем съвестно. Според адвоката му Дмитрий Михалевич, „ако е поискал, условията са му позволявали да си купи малък остров в Малайзия, и сега банката щеше да бъде принудена да го изплаща“.

Агарков не е злоупотребил с картата си обаче, а просто е отказал да плати няколко натрупали се глоби. Банката му прекратява договора и го съди за 45 000 рубли (1000 евро), но съдът се произнася в полза на Агарков и постановява, че договорът си е съвсем легален. Съдът му опрощава всякакви глоби, но все пак го кара да си плати дълговете към банката, равни на 19 000 рубли (450 евро).

Въпреки това обаче Агарков твърди, че щом договорът е легален, значи – според условията в него, банката му дължи общо 24 000 000 рубли, или повече от половин милион евро.

Собственикът на банката – бизнесменът Олег Тинков – твърди, че банката му няма дребен шрифт в договора си, определи кражбата като „грях“ и каза, че според него Агарков трябва да лежи в затвора за измама. Адвокатът на Агарков – Дмитрий Михалевич, обаче каза, че банката е подписала документа без да прочете условията.

Източник: Ко4

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.