Home » България » 7 деца с коронавирус в София
7 деца с коронавирус

7 деца с коронавирус в София

7 деца в София и още четирима са новите заразени с коронавирус, съобщи шефът на Кризисния щаб. Така заразените с Ковид-19 у нас станаха общо 201, научи 365novini.

„Гръцкият вариант е допустим и за България. Доколкото съм запознат, там с бележка пред полицията трябва да установиш къде отиваш. Тук сме направили такъв вариант за отделните населени места“, обясни Мутафчийски.

Шефът на ВМА обясни, че болнична помощ трябва да потърсят само хората с тежък задух, стягане в гърдите и температура над 38 градуса.

Дали промяната на вкуса и обонянието са признаци на Ковид- генералът обясни, че по-скоро симптомите са задух, болки в гърлото и в някои случаи диария.

Мутафчийски обясни, че няма особена разлика в лечението на интерстециална пневмония и такава от Ковид-19.

Капацитетът на Военнамедицинска академия и на „Пирогов“ се изчерпва. Ще отправим следното предложение – в срок от 3 дни всяка една болница, независимо от собствеността й, да осигури помещения за пациенти с коронавирус, обеща Мутафчийски.

Шефът на ВМА увери, че метеорологичните условия навън не се отразяват на разпространението на вируса.

Мутафчийски отрече някой да е нареждал да бъдат затворени тоалетните в бензиностанциите. „Напротив, хубаво е хората да влизат вътре и да измиват ръцете си.“, каза той.

Стана ясно, че Тана ясноСтана ясно, В село до Плевен възрастен мъж е мислил, че се е изпотил от селскостопанската работа, която е вършил. Оказало се е обаче, че е с коронавирус, посочи ген. Мутафчийски. Случаят е от преди няколко дни.

Осемте пациенти, които бяха в тежко състояние, се възстановяват.

Сутринта ген. Мутафчийски съобщи, че болните с доказани положителни проби у нас са 190, стана ясно от ранния брифинг на Националния оперативен щаб.

Двама от пациентите със застрашаваща дихателна функция във ВМА вече са по-добре. В „Пирогов“ има двама интубирани, като единият от тях е вече в по-стабилно състояние.

Тежко обаче е състоянието на доктора от „Софиямед“ във Велико Търново. Той е с тежка клинична картина – с двойна пневмония и е настанен в болница.

По-рано днес стана ясно, че има заразен общински съветник с коронавирус. Оказа се, че това е съветникът от ГЕРБ Анна Стойкова.

лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.