Home » Здраве » Бананите ще се справят с тези 6 здравословни проблема по-ефективно дори и от лекарствата
Бананите ще се справят с тези 6 здравословни проблема

Бананите ще се справят с тези 6 здравословни проблема по-ефективно дори и от лекарствата

Те могат да ни осигурят много енергия, както и добра доза витамини и минерали, припомня 365novini. Затова не се чудете дали да ядете банани, или не. Това е отлична храна, която е много полезна за нашия организъм. Разберете какви са предимствата от консумирането на банани и как те могат да бъдат по-ефективни от използването на лекарства!

1. Високо кръвно

Дефицитът на калий и прекалената употреба на натрий могат да доведат до сериозни неблагоприятни последствия, особено на ниво кръвно налягане. Бананите сса богати на калий. Ако ги употребявате сутрин, то организмът може да поддържа нормално кръвно налягане през целия ден. Освен това те помагат да се поддържа нормалната работата на сърцето.

2. Депресия и лошо настроение

Сладките плодове помагат при депресия заради наличието на триптофан. Точно той стимулира отделянето на хормона на щастието, наречен серотонин. Всичко, което трябва да направите, за да подобрите настроението си само за няколко минути, е да изядете един банан. След приема ще се почувствате по-спокойни и ще получите чувство на удовлетворение.

3. Намаляват стреса

Стресът може да намали нивото на калий, което може да окаже негативно влияние върху обмяната на веществата. Калият участва в ускоряването на процеса на храносмилане, както и регулира баланса на течности в организма, подобрявайки работата на сърцето. Затова, за да отсраните негативното влияние на стреса въррху организма, изяжте няколко банана.

4. Храносмилане

Този плод съдържа много фибри и пектин, вещества, които способстват детоксикацията и подобряват храносмилането. Също така намаляват подуването и снижавт риска от запек и диария. Бананите могат да помогнат и срещу дразнещите киселини.

5. Предменструален синдром

Също така те съдържат много витамини В6, а той е много полезен при предменструален синдром. Витамин В намалява болката в корема и подобрява настроението.

6. Лекува язви

Ако ежедневно ядете банани, то това ще ви помогне да избегнете язи на стомаха, гастрит и киселини. Със своите компоненти този плод може да създаде едтествена защита в стомаха, която ни предпазва от солната киселина.

webmiastoto

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.