Водещите новини
Home » Живот » 5 съвсем простички правила за щастие от една мъдра 92-годишна жена
правила за щастие

5 съвсем простички правила за щастие от една мъдра 92-годишна жена

В осем сутринта 92-годишна миниатюрна дама вече е напълно облечена, с акуратно направена прическа, с грим, нанесен с вкус, макар че вижда лошо. Жената е готова да отиде в дом за стари хора, научи 365novini.

Съпругът й наскоро е починал и тя няма друг избор. Въпреки дългите часове на търпеливо чакане, тя само се усмихнала мило, когато й съобщило, че стаята й вече е готова.

В асансьора й описали как изглежда нейната малка стая, в това число и как изглеждат завесите на прозорците. “О, харесват ми” – отвърнала жената с въодушевлението на 8-годишни дете, което току-що е получило кученце като подарък.

“Мисис Джоунс, най-добре е да ги видите със собствените си очи… Само почакайте малко”.

“Това няма никакво значение” – отвърнала старата дама – Щастието е това, което ти решаваш предварително. Дали ще ми хареса новия дом или не, зависи не от това как са разположени мебелите, а от това как е устроен моят ум. Аз вече реших да обичам тази стая. Такива решения взимам всяка сутрин – веднага, след като се събудя.

Аз имам избор: мога да прекарам целия ден в леглото, спомняйки си за болежките си и частите на тялото, които вече не ме слушат, или да стана от леглото, изпитвайки радост и благодарност за този ден.

Приемам всеки ден за истински подарък и, докато съм жива, като цяло се концентрирам върху текущия ден и върху онези приятни спомени, които съм запазила”.

След което жената добавила: “Старостта е като банкова сметка: теглиш парите, които си сложил в нея. Затова ви съветвам да вложите в банковата си сметка спомени за колкото се може повече мигове на щастие. И аз все още продължавам да правя своите вноски”.

След това тя споделила своите 5 правила на щастливия човек:

Изчистете сърцето си от злоба.

Освободете ума си от грижи.

Старайте се да живеете възможно по-простичко.

Старайте се да давате колкото се може повече.

Не очаквайте твърде много.

webmiastoto

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.