Home » Свят » Българи изживяха истински кошмар с Ryanair
Българи изживяха истински кошмар

Българи изживяха истински кошмар с Ryanair

Смут и напрежение по време на полет от София до Берлин през уикенда са създали двама пияни германци, научи 365novini.

Почерпените пътници тотално загубили мярка, държали се агресивно и дори си позволили груби реплики към стюардесите на борда. Служителките на авиокомпания „Райън ер” обаче успели да запазят самообладание и овладели ситуацията.

Полетът от Летище София до „Шьонефелд” в германската столица е закъснял с 2 часа и най-вероятно чужденците са успели да се почерпят, докато са изчаквали да изтече просроченото време за излитане на машината. Служители на аеропорта обясниха, че много често пътуващи отскачат до фришопа на „Летище София”, откъдето си купуват патрончета с уиски или направо големи бутилки. Баровете на летището също предлагат алкохол, макар и на доста солени цени.

Затова и нерядко се случва пътници да се качат порядъчно почерпени на борда.

„Ако при проверката преди полет колегите забележат, че някой от пасажерите е в неадекватно състояние – употребил много алкохол или наркотик, той не се допуска на борда на самолета. Но много често това няма как да се установи, защото някои са много изобретателни”, разказват стюардеси.

На 13 август пак в самолет на „Райън ер“ пиян пътник също предизвика суматоха. Почерпеният варненец се качил подпийнал, а на борда поръчал още алкохол. Пасажерът крещял и ругал стюардесите. Агресивното му поведение изнервило хората, бездруго изтощени от 3-часово закъснение заради повреден двигател на полет от Дъблин за София. При кацането в столицата обаче, буйстващият пътник не бил санкциониран.

Принципно, когато на борда на самолета има проблем с агресивни пътници, те се санкционират обикновено при кацане. Авиослужителките по своя преценка имат право да алармират местната гранична полиция, щом кацне самолетът и тогава провинилите се си плащат стабилно за фриволното поведение във въздуха. Глобите дори за запалена цигара може да стигнат до няколко хиляди евро, разкриват хора от бранша.

Източник: novini.london

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.