Home » България » Баба и дядо просяци трупат по 500 лева на ден
Баба и дядо просяци

Баба и дядо просяци трупат по 500 лева на ден

Възрастна двойка просяци в София станаха известни почти колкото Бони и Клайд, научи 365novini

Баба и дядо обикалят оживени места в столицата и настоятелно молят за милостиня минувачите, като им пробутват една и съща драматична история. Клошарите искат левчета за метрото с оправданието, че са си забравили инвалидната карта, разказват столичани. Тарикатите са засичани в Южния парк, по спирки и в центъра на София.

Младежи от южните райони обаче са засекли просяците в мола да броят доста сериозните си „приходи”…

Баба и дядо просяци

„Случайно се натъкнахме на хората, докато се разхождахме и се озовахме на десетина метра зад тях. Бабата и дядото ходеха от човек на човек и безскрупулно молеха почти всеки срещнат за пари за билет за метрото с оправданието, че са си забравили „инвалидната карта”. Усъмнихме се в тях, когато над 5-6 души им дадоха пари, а те продължиха да просят. Със сигурност към този момент бяха събрали за много повече от два билета.”, разказват хората. Други, засичали тарикатите, разказват, че понякога събирачите на милостиня броели пачки от по няколко стотачки на ден.

„Предупредихме едни от „жертвите” им – момче и момиче, които останаха стъписани, а възрастните хора започнаха да ни проклинат до девето коляно. Това обаче не им попречи да продължат наглата си дейност. И така – докато стигнат „Парадайс център”. А ние след тях.

Първата им спирка в мола беше „Рафи”. Помислихме, че ще си хапнат тортичка. Уви – уедриха си изкараните пари. Хора, брояха ПАЧКИ”, споделят сащисаните столичани.

И предупреждават всеки, който спипа „в крачка“ мошениците, да бъде по-внимателен колко дълбоко бърка в портмонето си.

Баба и дядо просяци

Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.