Home » България » Сърцето на убитата рейнджърка от Сопот все още е туптяло, когато е натъпкана в раклата
Сърцето на убитата рейнджърка

Сърцето на убитата рейнджърка от Сопот все още е туптяло, когато е натъпкана в раклата

„Когато Десислава Стоянова е била натъпкана в раклата е била в мозъчна смърт, а след това вътре сърцето й е спряло. Имало е удар в областта на лицето, душена е.

Била в е мозъчна смърт, но физическата е настъпила след като е била поставена в раклата”, това заяви пред репортери прокурор Петър Петров след разпоредителното заседание по делото срещу Светослав Каменов, научи 365novini.

Както TrafficNews съобщи по-рано процесът срещу 43-годишният мъж ще се гледа по реда на особените правила. Все още Каменов не е дал обяснения и не се знае дали ще признае всички факти и обстоятелства около обвинителния акт. Въпреки това последващите заседания ще протекат с редуциран брой свидетелски показания и експертизи от вещите лица.

„Тъй като вече са в сила новите наредби в Наказателния кодекс, не можем да пледираме по точка втора на член 371. Поради тази причина желаем делото да е по точка втора, а именно част от свидетелите и вещи лица да бъдат разпитани. Това обаче не означава, че Каменов признава фактите и обстоятелствата. На следващото заседание, председателят на състава ще го попита именно това и тогава ще разберете какво ще пледира клиента ми”, заяви адвокат Снежанка Почева, защитник на обвиняемия Каменов.

Срещу него са повдигнати две обвинения – за причиняване на смърт по особено жесток начин и за обсебване на автомобила, поверен му от жертвата Стоянова.

По време на процеса съвместно ще се разгледа и гражданския иск, депозиран от майката на убитата Десислава. Йонка Нитова е предявила иск за 150 хиляди лева за причинените й неимуществени вреди.

В съдебната зала стана ясно, че Каменов има предишни осъждания, но в момента той е реабилитиран.

„Има 4 общо предишни осъждания. Едното е за издръжка, но е прекратено. Едно е за шофиране в нетрезво състояние, но другите две не мога да кажа в момента. Последното изтърпяно наказание е от 2014 година”, каза още прокурор Петров.

В средата на декември Светослав Каменов ще се изправи отново пред съда. Освен свидетелите и вещите лица, показания ще бъдат дадени и от самия него. До тогава остава загадка дали 43-годишният мъж ще признае вината си или ще пледира за невинен.

Източник: trafficnews

Твоят коментар

Твоята оценка
Твоята оценка
Общо гласували

About Елена Монева

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!