Home » Топ новини » Апашите зарязаха Слънчев бряг, крадат вече цели каравани
Апашите зарязаха Слънчев бряг

Апашите зарязаха Слънчев бряг, крадат вече цели каравани

Новият летен сезон започна и с нови тенденции сред крадците по морето. Част от апашите са се насочили на север към къмпингите по Добруджанското Черноморие. В началото на юли е задигната каравана с румънска регистрация, паркирана в къмпинг „Крапец“, научи 365novini

На мушка са румънски туристи, които пристигат с кемпери и каравани, позиционират ги на къмпинга и ги оставят тук с месеци. Ходят си през седмицата на работа в родината, а през уикендите идват на море у нас. Кражби са извършени и от няколко автомобила, също паркирани на къмпинга.

Норвежки турист бе окраден в Балчик, собственик на магазин в Албена пък залови крадла на местопрестъплението – в момент, когато жената опитала да свие няколко бански костюма. Изненадващо или не, но Слънчев бряг вече не е Меката на бандитите. Най-големият морски курорт, който се славеше от години като гнездо на всякакви престъпници, този сезон е спокоен. От началото на лятото се наблюдава рязък спад на престъпността, основно дребни кражби на оставени без надзор чанти и вещи.

„Става въпрос за кражби на телефони, фотоапарати, видеокамери и портфейли. Джебчийските кражби са много малко, а кражби от хотелски стаи почти няма. В повечето случаи туристите признават, че са оставили някъде вещите си или са ги забравили, а когато се върнали да ги потърсят, те липсвали“, коментира полицаи.

Има и куриозни случаи, в които няма кражба – просто даден турист е прекалил с алкохола и не знае къде си е оставил нещата.

„Имахме съвсем наскоро такъв случай с английски турист. Дойде човекът и пусна жалба, че бил обран, докато лежал на плажа. Откраднали му чантата, хавлията, даже и ключовете от хотелската стая. Колегите тръгнаха по плажа, обикаляха там, където е бил, разпитваха свидетели. В късния следобед, когато туристите напуснаха плажната ивица, се оказа, че хавлията, чантата и всичко останало си стои на пясъка. Намерихме всички вещи. Англичанинът отскочил до близкото заведение, почерпил се, после се преместил на друго и всъщност забравил къде си е оставил хавлията и вещите“, разказа криминалист.

Към момента няма дори и жалби от таксиметрови шофьори за надути сметки, отчитат униформени. Зловещият „балконинг“ също отсъства от криминалните сводки. За щастие от началото на сезона до момента няма нито един скочил от хотелската си тераса. Липсват и жалби на обрани от проститутки, които други години бяха ежедневие.

Все пак рискът от обири в най-големия курорт си остава. Най-опасно е времето на зазоряване, когато подпийнали туристи в неадекватно състояние излизат от баровете. В тези критични точки следят униформени, но рискът си остава по пътя от дискотеката до хотела.

ПИК

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.