Home » Свят » Анжелик Коци, откривателка на Омикрон: Политиците ме принудиха да мълча, че с този щам се минава леко
Анжелик Коци откривателка на Омикрон: Политиците ме принудиха да мълча че с този щам се минава леко

Анжелик Коци, откривателка на Омикрон: Политиците ме принудиха да мълча, че с този щам се минава леко

Лекарят, който откри щама Омикрон – Анжелик Коци, казва, че е била притискана от европейските правителства да не разкрива, че щамът има лека форма.

Попитана дали е вярно, Коци отговори: „Казаха ми да не казвам публично, че е леко заболяване. Помолиха ме да се въздържа от подобни изявления и да кажа, че това е сериозно заболяване. „Аз отказах.“

„Какво означава това?“ — пита Die Welt.

„Аз съм клиницист и въз основа на клиничната картина няма индикации, че това е много сериозно заболяване. Курсът обикновено е лек. Не казвам, че няма да се разболеете, ако имате леки симптоми.

„Дефиницията на Covid-19 за леко заболяване е ясна и това е определението на СЗО: пациентите могат да се лекуват у дома и не се нуждаят от кислород или хоспитализация“, каза тя.

Попитана защо й е попречено да каже истината, Коци каза: „Опитаха, но не успяха“.

„Това, което казах в един момент – защото просто бях уморена от това – беше: в Южна Африка това е леко заболяване, но в Европа е много сериозно. „Това искаха да чуят вашите политици.”

Според Коци тя не е била притискана от южноафриканските власти – а вместо това е била критикувана от учени от Обединеното кралство и Холандия, които казват: „Как можете да обясните, че това е леко заболяване? Това е сериозно заболяване. — Вижте мутациите.

Те провалиха докладите ми. В случай на пандемия трябва да погледнете и какво се случва на място. Общопрактикуващите лекари, които лекуват пациенти ежедневно, трябва да бъдат попитани какво изпитват, как се представя клиничната картина, съобщава Die Welt

Когато Omicron се появи за първи път, д-р Антъни Фаучи действа веднага, след като похвали южноафриканските лекари, като каза: подобно на делта щама.“

Източник: Die Welt

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.