Home » България » 8,3 милиарда долара има най-богатият българин
Най-богатият българин

8,3 милиарда долара има най-богатият българин

Компанията на Владимир Тенев трупа милиони в коронакризата, разбра 365 Новини

Половинката му Селина пази съпруга си от златотърсачки

Осем милиарда долара! И триста милиона отгоре. Това е състоянието на най-богатия българин на света Владимир Тенев. Варненецът, който стана един от най-младите мултимилиардери в света, отчете печалба от 8,3 млрд. долара на фона на коронакризата, обявиха от CNN.

Влад Тенев, както нашенецът е известен в САЩ, където живее от дете, направи състояние с приложение за търговия с акции без комисиона. Което в последните месеци е привлякло инвестиции за над 280 милиона долара на фона на масово разсипващите се икономики.

Така, след като попадна заедно с Марк Зукърбърг, основател на „Фейсбук“, в класация на списание „Форбс“ за най-успелите и богатите под 40 години, Влад Тенев продължава да катери върховете. За жалост на златотърсачките, българинът мултимилиардер е щастливо женен.

Със съпругата му Селина често се появяват на събития на предприемачи на червения килим, а скоро дори се засекли със семейство Зукърбърг на „Оскарите на науката“, организирани от НАСА.

Именно Селина е пречката пред стотици златотърсачки, които, след като научили за успеха и милиардите на 34-годишния варненец, залели профилите в социалните мрежи с провокативни предложения.

Двойката живее скромно в Пало Алто, Калифорния, и понякога си позволява почивка на Хаваите. А вместо за купони и бързи коли Тенев мисли за разширяване на компанията си. Платформата „Робинхуд“, създадена от него, стъпи преди няколко месеца във Великобритания и младият българин се зарече, че се готви да покори и европейския пазар за нови инвестиции.


„На фона на тези трудни времена за нас е голяма чест, че хората се обръщат към „Робинхуд“, за да участват на пазара и да изградят финансовото си бъдеще. Предвиждаме през следващите години да се разраснем глобално и да предложим още продукти“, разказва Тенев.

Завършил „Станфорд“, мултимилиардерът разкрива, че в личния си живот освен съпругата си Селина обожава котки. Двойката има цяла колекция картини на изящните животни, а любимата семейна снимка на двамата е именно пред внушителната колекция.

Другата голяма страст на семейство Тенев е морето. Именно на плажа Влад и Селина Ансари се запознават и влюбват, но мултимилиардерът признава, че още преди да срещне Селина, морето и плажовете са начинът да си почива от бизнеса.

Страстта на Влад са обиколките на места като Мауи, където буквално посрещнал коледните празници преди няколко години. А след като Селина му казала „да“, установил, че и тя е също така влюбена в морето. Двойката има емблематична фотосесия с вечерни тоалети на пясъка – Селина е с дълга златиста дантелена рокля, а българинът със смокинг. Все пак Владимир не крие, че е дете на морето и варненската кръв не познава граници.

Безос на път към първия трилион

Най-богатият човек в света Джеф Безос е на път да се превърне в трилионер, съобщава Ройтерс. Причина за това е кризата с коронавируса, която доведе до рекордни поръчки онлайн. Милиони по света пазаруват от дома си повече от всякога. Според списание „Форбс“ Amazon е отчела приходи от 75,5 милиарда долара за първото тримесечие на 2020 г. В същото време богатството на Безос се е увеличило с около 25 млрд. от началото на годината. Сумата е с 1,1 млрд. долара повече от брутния вътрешен продукт на Хондурас.

Източник: Днес.БГ

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.