Home » Свят » Звезди, които харчат милионите си не за яхти и диаманти, а за благотворителност и заслужават респект!
Звезди които харчат милионите си не за яхти и диаманти а за благотворителност и заслужават респект!

Звезди, които харчат милионите си не за яхти и диаманти, а за благотворителност и заслужават респект!

Не всички знаменитости харчат парите си за луксозен живот – яхти, самолети, диаманти. Има такива, които предпочитат да помагат на другите и да извършват благотворителна дейност.

Киану Рийвс

Киану води много прост начин на живот и общува с бездомници.

По принцип той не е почитател на лукса и не разбира защо човек има нужда от имения и частни самолети. Дори когато стана богат и известен, той не си купи къща, а останал да живее под наем. Той няма собствена кола, Киану се придвижва с градския транспорт.

Рийвс създаде фонд за лечение на рака. Заболяването на сестра му, която страдаше от левкемия, го подтикна към това. Той също така подкрепя различни екологични проекти и се бори за правата на животните.

Леонардо Ди Каприо

Получавайки впечатляващи суми от хонорари, Ди Каприо разбра, че парите не правят човек щастлив. През 1998 г. той създава благотворителна фондация, на която дарява 15 милиона долара, както и на 30 различни организации.

Анджелина Джоли

През 2001 г., по време на снимките на филма “Лара Крофт”, който се проведе в Камбоджа, актрисата предизвика интерес към благотворителността. Именно там Джоли видя от какво се нуждаят хората да живеят и отиде с хуманитарна помощ в страни от трети свят.

Тя създаде няколко благотворителни фондации, които помагат на децата в Африка. През 2013 г. актрисата беше отличена с хуманитарния Оскар за своите услуги. И това не е целият списък със звезди, ангажирани с добри дела. И фактът, че всяка година броят на такива хора расте, е окуражаващ. В крайна сметка подобни инициативи спасяват хиляди животи

Източник: За жената

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.