Home » Свят » Журналистическо разследване разкри важна информация за един от отровителите на Скрипал
един от отровителите на Скрипал

Журналистическо разследване разкри важна информация за един от отровителите на Скрипал

Денис Сергеев, за който се твърди, че има отношение към отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, в периода 2016-2018 г. е посещавал Швейцария няколко пъти, научи 365novini.

 Това се посочва в съвместно разследване на The Insider, Bеllingcat и група журналисти от швейцарската медийна група Tamedia.

Според данните, с които разполагат журналистите, за първи път Сергеев е пристигнал в Цюрих през ноември 2016 г. Целта на визитата му не е ясна.

един от отровителите на Скрипал

За втори път се озовава в страната през октомври 2017 г. По време на престоя си няколко пъти е пътувал от Женева до Лозана. Първият път е обикалял около държавните лаборатории, а втория е бил засечен около международни спортни организации, Международната антидопингова агенция и Международния спортен арбитраж. При третото си пътуване Сергеев е посетил лекция на бившия американски посланик в Швейцария Сюзън Левин.

По време на третата и четвъртата си визита в Швейцария мъжът се е срещнал с другите двама заподозрени в отравянето на Скрипал – Александър Петров и Руслан Боширов. Журналистите предполагат, че през ноември 2017 г. те са провеждали операция в Женева. Не е изключено през декември същата година отново да са се срещнали там.

За пети път предполагаемият служител на ГРУ се е върнал в страната през януари 2018 г., като два пъти е ходил до един от ски курортите.

Припомняме, че в средата на февруари британските медии съобщиха, че в отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му е замесен трети човек с измислено име Сергей Федотов. По-късно разследващата група Bellingcat съобщи, че Федотов е възпитаник на Дипломатическата академия на Министерството на външните работи на Русия и високопоставен служител на ГРУ Денис Сергеев.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.