Водещите новини
Home » Свят » Журналистическо разследване разкри важна информация за един от отровителите на Скрипал
един от отровителите на Скрипал

Журналистическо разследване разкри важна информация за един от отровителите на Скрипал

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Денис Сергеев, за който се твърди, че има отношение към отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, в периода 2016-2018 г. е посещавал Швейцария няколко пъти, научи 365novini.

 Това се посочва в съвместно разследване на The Insider, Bеllingcat и група журналисти от швейцарската медийна група Tamedia.

Според данните, с които разполагат журналистите, за първи път Сергеев е пристигнал в Цюрих през ноември 2016 г. Целта на визитата му не е ясна.

един от отровителите на Скрипал

За втори път се озовава в страната през октомври 2017 г. По време на престоя си няколко пъти е пътувал от Женева до Лозана. Първият път е обикалял около държавните лаборатории, а втория е бил засечен около международни спортни организации, Международната антидопингова агенция и Международния спортен арбитраж. При третото си пътуване Сергеев е посетил лекция на бившия американски посланик в Швейцария Сюзън Левин.

По време на третата и четвъртата си визита в Швейцария мъжът се е срещнал с другите двама заподозрени в отравянето на Скрипал – Александър Петров и Руслан Боширов. Журналистите предполагат, че през ноември 2017 г. те са провеждали операция в Женева. Не е изключено през декември същата година отново да са се срещнали там.

За пети път предполагаемият служител на ГРУ се е върнал в страната през януари 2018 г., като два пъти е ходил до един от ски курортите.

Припомняме, че в средата на февруари британските медии съобщиха, че в отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му е замесен трети човек с измислено име Сергей Федотов. По-късно разследващата група Bellingcat съобщи, че Федотов е възпитаник на Дипломатическата академия на Министерството на външните работи на Русия и високопоставен служител на ГРУ Денис Сергеев.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.