Home » Топ новини » Защитата на Кристиан: Не е доказано, че той е карал джипа
Защитата на Кристиан

Защитата на Кристиан: Не е доказано, че той е карал джипа

Адвокатът на Кристиан Николов не посочи кой измежду сина на Лъчо Мозъка и гаджето на Кристиан може да е бил зад волана, научи 365novini.

Не е категорично установено, че Кристиан Николов е шофирал Q 7-цата, с която бе премазан тв водещия Милен Цветков. Тази защитна теза застъпи при днешното гледане на мярката за неотклонение на Николов, адвокатът му Любомир Таков. Известният юрист обаче не посочи кой от другите двама според него е шофирал джипа – дали сина на депутата Лъчезар Иванов – Георги или гаджето на Кристиан – Симона.

Той настоя клиентът му да бъде пуснат на свобода, докато се установи кой е водачът на джипа. Според адвоката не е ясно дали смъртта на пострадалия е настъпила заради удара или заради изваждането му от очевидци на тротоара и действията, които са оказали при първа помощ.

Защитата бе категорична, че Николов няма да се скрие и извърши друго престъпление, има чисто съдебно минало и трайни връзки в България.

”Умолявам съда за по-лека мярка. Нямам намерение да се укрия или да извършва друго престъпление.”, каза 22-годишният Кристиан пред съда, след което помоли да му бъде дадена възможност да продължи образованието си.

Софийски градски съд не прие доводите на защитата и го остави в ареста. Интересен факт е, че Кристиан не бе в залата, а връзката с него бе осигурена по скайп от ареста на „Г.М.Димитров“.

„Относно авторството на деянито съдът смята, че на този етап има събрани достатъчно доказателства, че именно Николов е водач на автомобила към момента на пътнотранспортното произшествие. Майката на Кристиан – Десислава Николова е обяснила в полицията, че е напуснала София на 15.04 и се е върнала на 19.04, тъй като е получила информация, че синът й е задържан. Тя е посочила пред полицията, че автомобилът се ползва от нейния син“, пише в мотивите си съдът.

Днес прокуратурата преквалифицира обвинението спрямо Николов, като на същия е предявено ново, по-тежко обвинение за извършено от него умишлено престъпление по чл. 342, ал. 3, б. „в“, във връзка с ал. 1, пр. 3 от НК, съобщиха от държавното обвинение, с което отвори вратичката за доживотен затвор за Кристиан.

Чл. 342 ал. 3 буква „в“ от Наказателния кодекс предвижда „лишаване от свобода от десет до двадесет години, а в особено тежки случаи – от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор“.

Съдът смята, че има обосновано предположение за използването на упойващи вещества – амфитамини, кокаин, лексотан и тетрахидроксин. Това доказва експертизата. Според съда няма данни за невменяемост и обвиняемият може да се приеме за психично здрав, и е налице умисъл. Водачът на лекия автомобил е имал обективната възможност прецени ситуацията на пътя, но данните на свиделите говорят, че той е игнорирал напълно червения светофар. Според обвинението има опасност да се укрие.

флагман

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.