Home » Топ новини » Заради голите снимки: Приятелката на Борислав Игнатов съди ПИК за 1 млн. лв.
Приятелката на Борислав Игнатов съди ПИК

Заради голите снимки: Приятелката на Борислав Игнатов съди ПИК за 1 млн. лв.

Приятелката на кандидата за кмет на „Демократична България“ Борислав Игнатов заведе иск за 1 млн. лева срещу ПИК, научи 365novini. Причина са порноснимките й, която бяха разпространени там в началото на кампанията.

«Дойде и този хубав ден – днес в съда беше заведен иск срещу „Пик“ на стойност 1 милион лева!“, написа Игнатов в профила си във Фейсбук, като публикува и снимка от молбата на приятелката си до Софийския градски съд.

Разпространените голи снимки на Йорданка Михайлова предизвикаха острата реакция на журналисти, политици и медийни експерти. Атаката срещу кандидата за кмет беше определена като една от най-грозните досега.

Самият Игнатов поясни няколко дни след началото на скандала, че снимките са направени преди повече от 10 години от човек, когото неговата приятелка е обичала и му се е доверила, но след края на връзката мъжът ги използвал за шантаж и изнудване, а по-късно ги пуснал в интернет. По думите му тя е предприела всичко необходимо снимките да бъдат свалени. Незабавно подала и жалба в МВР, към която предава и флашка с разпространените против волята й снимки. Следствието обаче не дало резултат.

«Да подадеш жалба в МВР за тормоз и изнудване и да видиш това, от което се оплакваш, в ПИК?! Ако прокуратурата се самосезира за разпространение на порнография, тази жена ще трябва да доказва, че не е тя, ако е тя, ще се гърчи под анализите на експертите по порнография, а темата ще се върти поне до изборите. Унижение по 1000. За жертвата, разбира се», е мнението на журналистката Миролюба Бенатова, публикувано във Фейсбук.

Според журналистката Ивет Добромирова, «изнасилването в публичното пространство трябва да бъде криминализирано. Хвърлям ръкавицата към всички политици да инициират изменения в Наказателния кодекс, които да преследват и наказват собствениците на интернет сайтове, печатни издания, отговорните редактори и редактора на деня и всички, които са замесени и носят отговорност за публикуването на материали – снимки и текстове, които реално нарушават интимния, личен живот с очевидна цел за публична дискредитация».

«Случаят с Игнатов и партньорката му е ново доказателство, че в България работи строен механизъм за профилиране на потенциално опасни за властта хора. Нерегламентираното следене, анализиране, събиране на всевъзможни сведения, документи и данни е с потенциал да бъдат създадени „компромати“. Веднъж набрани, тези данни са обект на анализ и намиране на слаба точка, през която потенциално опасният за властта субект да бъде неутрализиран. А след това са дистрибутирани през контролиран, близък до официалната власт и дълбоката държава медиен канал», коментира ситуацията журналистът Мирослав Иванов.

«МВР дължи публичен отговор защо разследването е без резултат. А прокуратурата би следвало да се самосезира за разпространението на порнография – и не само. Издателят на ПИК Недялко Недялков намеква в свое писание, че най-вероятно бившият приятел е предоставил скандалните снимки. Работа на МВР е да научи истината от Недялков и да издири „приносителя“ на снимките», е мнението на журналистката Емилия Милчева в текст за „Дойче веле“.

Публикуването на кадрите бе заклеймено и от конкурентите на архитекта в предизборната кампания за София Йорданка Фандъкова, Мая Манолова и Борис Бонев.

«Станах обект на чудовищна лична атака, която удари най-близкия до мен човек. Моментът е тежък, но смятам, че обществото трябва да знае истината и фактите», написа шефът на Камарата на архитектите в профила си във Фейсбук. «Стоя до моето момиче и я обичам», бе категоричен десният кандидат за кмет на столицата Борислав Игнатов.

Източник: BG-VOICE

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.