Home » Свят » ЗА ПРИМЕР! Самотна майка без ръце отглежда две деца
ЗА ПРИМЕР! Самотна майка без ръце отглежда две деца

ЗА ПРИМЕР! Самотна майка без ръце отглежда две деца

Вера Фешчук е родена без ръце, а освен това единият ѝ крак е по-къс от другия с 20 сантиметра, разбра 365novini.

Още щом се появила на бял свят, лекарите посъветвали родителите ѝ да я оставят в някой приют. Шансовете ѝ до доживее до 5-годишния си рожден ден били почти нулеви.

Въпреки това, родителите ѝ, заедно с по-големите ѝ братя и сестри, я обгрижвали и дарявали с много любов. За Вера било много трудно да се научи да ходи, поради разликата в сантиметрите на краката. Тя проговорила и по-късно – на тригодишна възраст.

Вера с двете си деца Евелина и Арсений

На седем години започнала училище, като учителите идвали в дома ѝ, за да ѝ преподават. Научила се да пише с краката, а учители отчитали, че Вера се учи бързо и добре.

Сега 35-годишната жена умее да прави всичко с краката си. Чисти, готви и работи в градината. Друго, което Вера уmее с краката си, е да гримира, като се е научила сама.

Постепенно Вера започнала да набира популярност като чудесен гримьор и клиентите ѝ се увеличавали. Шведската козметична компания Oriflame разбрала за уменията на Вера и платила курсовете ѝ в Киев, където тя станала дипломиран специалист.

През 2011 година Вера се омъжила, като съпругът ѝ Петър я ухажвал повече от пет години, преди дя да склони да се омъжи за него. Година по-късно се родила дъщеричката им Евелина, а няколко години по-късно на бял свят се появил и синът им Арсений.

Вера на сватбата си с Петър.

Вера успява да храни и да сменя пелените на децата си. След раждането на Арсений обаче, Петър започнал да злоупотрeбqва с алкохола и Вера подала молба за развод.

Благодарение на гримьорските си умения, 35-годишната жена не останала без препитание и успява да гледа двете си деца без да разчита на никого. Освен гримирането, Вера умее и да бродира, пише bgnow.eu.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.