Home » България » Донка Байкова за детето в Кардам: Няма как колбас и вафли да са смъртоносни
Донка Байкова за детето в Кардам

Донка Байкова за детето в Кардам: Няма как колбас и вафли да са смъртоносни

Проф. Донка Байкова кометира случая с починалото 9-годишно дете в Кардам, научи 365novini.

Първоначално, се твърдеше, че причина за фаталния край е хранително отравяне. Детето е вечеряло колбас и вафли вечерта преди да бъде прието в болница.

„Това не може да бъде причина за смъртта. Аз мисля, че това е някакво натравяне – може да бъде препарат за растителна защита, пестициди или наистина някакви субстанции от страна на бързо действащи токсикологични агенти. Не може от каквато и да е комбинация от колбас или вафли да има фатален изход“, коментира професор Донка Байкова.

Медици днес предположиха, че подобен летален изход може да настъпи само при натрупване на тежки метали в организма, или остра инфекция. Прокуратурата в момента работи по версията отравяне.

Опасни храни по търговските обекти не трябва да бъдат предлагани и няма. Понякога се появяват храни с изтекъл срок на годност, с някакво бактериално замърсяване. Но принципно опасни храни няма. Въпрос на количество, на вреден прием, на комбинация в един хранителен прием на много нездравословни храни, обясни експертът по хранене и диететика.

Ако в един хранителен прием, даден потребител приеме няколко десетки Е-та, би могло да се очаква някакво стомашно неразположение. Въпрос на количество и комбинация, обясни проф. Байкова.

Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.