Home » Свят » За 76 години тя ражда 69 деца! Историята на най-многодетната майка на всички времена (Снимки):
За 76 години тя ражда 69 деца

За 76 години тя ражда 69 деца! Историята на най-многодетната майка на всички времена (Снимки):

Тази история звучи толкова невероятно, че е трудно да повярваме, че наистина се е случила. И днес познаваме многодетни майки – на 5, 6, 7, дори 10 деца.

Но съпругата на руския селянин Федор Василиев – Валентина, чупи рекорда за брой на децата. Общо за живота си (76 години) тя ражда 69 деца! Тя има: 16 двойки близнаци (16 х 2 = 32) 7 тризнаци (7 х 3 = 21) 4 четиризнаци (4 x 4 = 16)

Общо – 27 раждания, 69 деца (между 1725 и 1765 г.). Една двойка близнаци умира в ранна детска възраст.

Историята на плодовитата жена

голямо семейство

Федор Василиев е земеделски производител в Шуя през 1700-те. Но именно съпругата му привлича вниманието на Книгата на рекордите Гинес. Валентина е призната за най-плодовитата майка. В крайна сметка историята не познава друга майка преди нея, която да е родила 69 деца.

Плодовитият съпруг

семейство с деца

Но не по-малко интересен е фактът, че съпругът на Валентина, Федор, има още повече деца. Василиев има и 18 деца от втората си съпруга (той е баща на общо 87 деца). 82 от тях са оцелели в ранна детска възраст.

Информацията за семейство Василиеви е включена в Книгата на рекордите на Гинес. Но някои поставят под въпрос историята и не спират да търсят потвърждение за истинността ѝ.

Как може Валентина да е родила толкова много деца?

голяма рода

За съжаление няма точни доказателства, че именно това семейство е на снимката. Въпреки това тя се прилага към тази история в навсякъде в мрежата.

Василиева би могла да има генетично предразположение към хипервовулация (освобождаването на няколко яйцеклетки за един цикъл). Това увеличава шанса за раждане на близнаци, тризнаци и т.н.

Една жена всъщност може да бъде бременна 27 пъти във фертилния си период.

Можете ли да си представите, че някой е имал толкова много деца?

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.