Водещите новини
Home » Идеи » Взех 1 парче ябълка и го пъхнах в саксията, спасих цветето, което беше почти умряло
Взех 1 парче ябълка и го пъхнах в саксията спасих цветето

Взех 1 парче ябълка и го пъхнах в саксията, спасих цветето, което беше почти умряло

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Къщата ми все повече прилича на градина. Слагам растение във всеки свободен ъгъл. Да, наистина обичам зеленината и цветята, така че отделям много време на саксиите си. 

Непрекъснато търся нова информация, за да накарам зелените си приятели да се чувстват комфортно. И правилната грижа за стайните цветя дава плодове.

И съвсем наскоро попаднах на бележка, че ябълките могат да забързат цъфтежа на дадено растение. Етиленът, който се отделя от тях, допринася за бързото появяване на пъпки и узряването на плодовете. Но постоянното излагане на това вещество е по-вероятно да навреди на стайното растение. И все пак резен ябълка може да бъде полезен. Споделям един трик.

Каква е ролята на ябълката в грижата за стайни цветя

Купувам повечето растения в магазините. Някои от тях са в лошо състояние. Разбирам, че това е голям риск. Но и аз не мога да оставя цветето да умре. Имам собствена схема за връщане на увяхващите растения към живота.

Естествено наторяване на цветята с обелките от банани. Мощен стимулант за растеж и цъфтеж!

Един от важните моменти е борбата с вредителите, внимателно премахвам всички повредени листа и пъпки. Ако попадна на боец, скоро на тяхно място ще израснат нови. Но обработката не гарантира, че грешките са изчезнали. Дори визуално всичко да е наред.

Тук ябълката е полезна. С нея можете да проверите дали вредителите са изчезнали или просто не ги забелязвате.

За да примамите насекоми, поставете парче ябълка в саксията вечер.  През нощта насекомите ще се катерят върху апетитен плод. И на сутринта можете да видите кой се е настанил във вашата саксия.

След проверка незабавно извадете ябълковото парче от саксията. Тя изпълни мисията си.

Ако подозирате, че паяк е нападнал растението, тестът с ябълки едва ли ще помогне. По-добре да огледате задната част на листата за бял цвят или паяжини.

Проверката помага да се разбере дали е необходимо обработката на саксията с по-силни агенти. Това улеснява грижите за стайни цветя.

Как можете да получите много розови резници за 5 дни? Ще сте много доволни! Полезен съвет за градинари

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.