Водещите новини
Home » Идеи » Как можете да получите много розови резници за 5 дни? Ще сте много доволни! Полезен съвет за градинари
Как можете да получите много розови резници за 5 дни?

Как можете да получите много розови резници за 5 дни? Ще сте много доволни! Полезен съвет за градинари

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Розата е любимо цвете на много домакини. Тези цветя олицетворяват благородство, изтънченост и грация.

Дори хората, които не са любители на градинарството, украсяват дворовете си с рози. Днес от 365 Новини искаме да ви предложим интересен метод за отглеждане на розови резници – без много усилия, само за 5 дни.

Резници от роза – подготовка

Използвайте резници от абсолютно всяко стъбло: можете дори да използвате рози, получени като подарък. Единственото условие: на съответното стъбло трябва да има поне 2-3 пъпки. Разрезът трябва да бъде направен така, че да остане разстояние от най-малко 2 см от долната пъпка. Разрезът трябва да се направи с много остър и дезинфекциран инструмент, под ъгъл от 45 градуса.

Това са принципите на метода, които ще ви позволят да получите 3-4 фиданки рози за 5 дни. След това, вземете съд, изсипете вода в него и потопете резниците. Оставете ги във водата за 2 дни.

Засаждане

Засаждане на рози в ранна пролет – следвайте тези съвети!

След накисването можете да преминете към следващата стъпка, а именно засаждането на резниците. Можете да смесите почвата с всякакви добавки (например пясък).

Ако засаждате резниците в затворено пространство, имайте предвид, че те се нуждаят от много пряка слънчева светлина.

Няколко дни след засаждането ще можете да наблюдавате интензивното развитие на пъпките. Този знак показва, че резниците могат да бъдат пресадени в градината. Подгответе дупките за засаждане, навлажнете ги с разтвор на калиев перманганат и засадете резниците в тях.

Най-добре, би било да комбинирате почвата в дупките с пясък. Така розите ще имат достатъчно хранителни вещества. Покрийте розовите резници със стъклени буркани, под които трябва да ги държите 3-4 седмици.

Източник: Букварче

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.