Home » Здраве » Всички жени правим тази ужасна грешка за нашето здраве, без дори да предполагаме последиците от нея
Всички жени правим тази ужасна грешка за нашето здраве

Всички жени правим тази ужасна грешка за нашето здраве, без дори да предполагаме последиците от нея

Няма жена, която поне веднъж на ден да не застава в тази поза, а се оказа, че това е най- вредното нещо за нея, научи 365novini.

Кръстосването на краката, докато сме седнали, ни се струва като най-нормалната позиция на тялото. Оказва се обаче, че тази стойка може да бъде много вредна, особено ако я практикуваме често и продължително.

Най-различни изследвания доказват, че когато седим с кръстосани крака, нашето кръвно налягане се увеличава.

Една от причините се дължи на факта, че когато поставим едното коляно върху другото, се получава притискане, което води до изпращане на кръвта от краката към гръдния кош. В резултат на това огромно количество кръв се изпомпва от сърцето и кръвното се увеличава.

Според други изследвания, поддържането на дадена позиция с часове, води до тазов дисбаланс. Ако продължително време си кръстосваме краката, удължаваме външните мускули на бедрото и скъсяваме вътрешните, което в редица случаи е причина за изместване на ставите.

Колкото и да ни се струва невъзможно, кръстосването на краката увеличава риска и от развиване на разширени вени. В тази позиция налягането в кръвоносните съдове се увеличава и вреди на кръвния поток, а оттам и на вените. Така кръвта се натрупва в тях и вените се подуват.

Едно от последните изследвания по темата дори заключва, че ако държим краката си кръстосани повече от три часа на ден, това може да доведе не само до прегърбване, но и до болки в долната част на гърба и врата, пишат от Healthline.

Източник: За Жената

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.