Home » България » Волен Сидеров: Няма такъв празник Коледа!
Волен Сидеров: Няма такъв празник Коледа!

Волен Сидеров: Няма такъв празник Коледа!

Лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров отправи поздрав във фейсбук профила си. В него обаче той уточнява, че честити Рождество, а не Коледа, тъй като, според него, такъв празник в християнккия календар няма.

От 365 Новини ви представяме и част от поста на Сидеров.

„Честито Рождество, а не Коледа! В християнския календар няма празник Коледа. Защо тогава си казваме „Честита Коледа“ и „Весела Коледа“ и се броим православни християни.

А напоследък всички се правят на поддържащи християнството. Дори и най-известните плагиати в новата българска история – соросоидните метастази, в които включваме и Герб, внезапно иззеха територията на АТАКА, заговориха за християнски ценности и консерватизъм. За сведение на всички неоконсерватори казваме, че няма празник „Коледа“, има Рождество Христово.

И в западния свят той се нарича Кристмас, Натале, Ноел – т.е. рождество /свързва се пряко с името на Христос и неговото рождение/. До ден днешен наши певци, поети , музиканти, драматурзи правят своите концерти, пеейки: „Коледа, любов, надежда“, но не и Рождество Христово.

От къде идва Коледа?

Според така наречените учени, предатели на истинската българска история, Коледа идвала от календе /календар/, но тогава защо латиноговорящите народи не наричат празника Коледа или Календа, а му викат Рождество във всичките варианти на западните езици /Натале, Кристмас, Ноел/.

Всъщност, произходът на понятието Коледа идва от много стари легенди за български царе от преди няколко хиляди години. Според упорито скривания от нашите псевдоисторици възрожденски писател и изследовател йеросхимонах Спиридон, в неговата история на българите от 1792 г., Колад е български владетел на територията на почти цяла днешна Европа две хилядолетия пр. Хр.

Така че – „Честита Коледа!“ означава почит към един български владетел- Колад, бащата на Брем и Болг, който е сложил начало на нашата народност и държавност преди хилядолетия, така както я е разбирал. Но не е празник на вярата.

Народът го е възпял и още го тачи. Но ако този народ продължава да е раздвоен между земната власт и небесната, ще има да страда още много векове, защото всеки път идва новата вълна, която казва: „И тази власт беше корумпирана…“. Но за Христос никой не може да каже : „Той беше корумпиран.“ Така че, скъпи сънародници – Честито Рождество Христово! А не Честита Коледа…“

Източник: Стандарт

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.