Home » Живот » Влади Въргала: Сега всички ще заживеят с една пенсия, да видят какво е
Влади Въргала

Влади Въргала: Сега всички ще заживеят с една пенсия, да видят какво е

„Аз съм бил в казарма и знам така – когато командирът каже „За богй!“ – отиваш за бой. Когато каже „По леглата!“, отиваш по леглата. 

Защото иначе, когато няколко човека започнат да дават акъл, със сигурност това не е добре. В момента няма правилно и неправилно, има неща, които трябва да се спазват“, коментира Влади Въргала, научи 365novini.

И добави, че със сигурност не всичко, което се взема като решения сега, е адекватно, така че на няколко милиона души да им звучи изгодно. „Изказванията на президента Радев са си проблем на президента. Той не обединява, а насъсква. Но в интерес на истината, много от нещата, които казва, са така. Въпросът е дали в момента това е полезно. Мога само да кажа „Бог да ни е на помощ!“, коментира шоуменът.

Колкото до нежеланието на БПЦ да затвори църквите и предстоящите служби на открито за Великден, Въргала казва: „В основата на всичко е вярата и отношението към вярата. Вярата не е за един ден в годината, тя е 365 дни. Важно е какво правиш през всички тези дни“.

Според него в контекста на пандемията може да се говори не само за физическа гибел, но и за финансова и икономическа. „Ако трябва да се съберем за нещо, то е за един протест против това да спират тока на хората, да спират телефоните, интернета на тези, които нямат пари да си ги платят. Какво като са удължили срока за плащането на тока, като нямам пари да платя. Аз ще платя стария ток и новия пак ще ми го спрат“, разсъждава режисьорът.

Според Въргала сега е моментът всеки да си даде сметка за пенсиите на възрастните хора. „В един момент всички се оказаха в тази безпомощност, в която нашите майки и бащи, баби и дядовци съществуват до края на живота си след пенсионирането си. Цялата държава ще заживее с бюджета на един пенсионер. Да видят всички какво е да живееш като тях. Това е не само здравен, но и социален вирус – ще окаже влияние на всичко друго“, казва Въргала, пише Ретро.

хотарена

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.