Водещите новини
Home » Свят » Покъртителен разказ: Не знаехме, че дядо е болен от коронавирус няколко часа преди да умре
Не знаехме че дядо е болен от коронавирус

Покъртителен разказ: Не знаехме, че дядо е болен от коронавирус няколко часа преди да умре

Адриан Аренда, внук на Гийермо Аренда, първият починал от коронавирус в Арагон, разказва, че семейството му все още е в шок от случилото се, научи 365novini.

„Няколко часа преди да умре дядо ми, не знаехме от какво е болен. Казаха ни малко преди да ни напусне. До този момент нямаше потвърдени случаи на заразени в областта. Най-малко очаквахме да ни се случи на нас“, казва Адриан.

„Дядо ми, който е на 87 години, е основател на първия автосервиз в района. Почти през ден пътуваше с колата си от Сарагоса до Сиера де ла Луна, за да следи как вървят нещата. Беше много активен“, добавя той.

„След като загуби сили и не можеше да се държи на краката си, той трябваше да постъпи в болницата, откъдето и не излезна повече.“

„Той беше много добър механик, добре познат в района. Първите симптоми се появиха в края на февруари.

Той започна да се чувства зле и се върна в Сарагоса. Въпреки че се подобри, няколко дни след това отново загуби сили, не се държеше на краката си и трябваше да постъпи в болница, откъдето и не излезна“, разказва Адриан.

Гийермо е починал в болницата „Нуестра сеньора де Грасия“ в Сарагоса. 42-ма здравни работници, които са били в контакт с починалия, е трябвало да бъдат временно отстранени от работа, за да се избегне разпространението на заразата.

„Както членовете на семейството, така и лекарите знаехме, че не става дума за обикновена пневмония, а 48 часа преди смъртта му никой не подозираше, че може да е заразен с коронавирус. Чичо ми също беше изолиран в същата болница със симптоми, подобни на тези на дядо ми. Леля ми също беше поставена под домашна карантина“, добави той.

„Всички, които сме били в контакт с дядо ми, бяхме поставени под карантина.“

„Нито един от нас не даде положителени резултати на тестовете, въпреки това ни поставиха под домашна карантина. Всеки ден ни се обаждаха и бяха много внимателни с нас“, казва Адриан. „Сега продължаваме с обичайната рутина, но сме по-предпазливи от всякога. Знаем какво причинява тази болест“, казва той.

Никой не знае как се е заразил дядо му, казва Адриан Аранда. „Той живее на „Пласа дел Пилар“ и всеки ден излиза на разходка. Ходи до базиликата, до централния пазар, до бара на булевард „Сезар Аугусто“ … Предполагаме, че е бил в контакт с заразен чуждестранен турист“, добавя той.

Тялото на Гийермо вече е кремирано и когато всичко това приключи, близките му ще могат да го изпратят подобаващо, разказва внукът му. Протоколът не позволява в този случай да се правят погребения, тъй като не се знае кой от членовете на семейството е носител на вируса.

Жителите на село Сиера де Луна все още не могат да повярват какво се е случило. „Гийермо бе силен, трудолюбив и много уважаван човек в селото“, казва кметът Мария Луиза Наудин.

блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.