Home » Здраве » Вижте защо един или друг орган ви боли и го запомнете
Вижте защо един или друг орган ви боли и го запомнете

Вижте защо един или друг орган ви боли и го запомнете

Защо често изпитваме главоболие? Или какво означава болката в коленете?

Има психологически причини за това и днес от 365новини ще Ви ги разкрием! Разберете защо даден орган ви боли и го запомнете за себе си. Човешкото тяло е невероятна система, в която всичко е свързано.

Вижте защо един или друг орган ви боли1. Главоболие

Ако сте постоянно под стрес и изпитвате сериозно натоварване – не се учудвайте, че главата ви боли. Най-добрият начин да се победи главоболието е да се занимавате с релаксиращи практики, например медитация или йога. Д-р Кристиан Питърсън твърди, че трябва да поддържате хармонията на емоционалното си състояние и главоболието ще изчезне.

2. Болка във врата

Човек, който не може да прости за нещо, се оплаква от болка във врата. Тежестта на вината парализира това място. За да премахнете болката в шията, трябва да се научите да приемате света такъв, какъвто е във всичките му прояви. Лори Д’Аскензо, лекар-хиропрактика-кинезиолог, препоръчва да прощавате на себе си и другите – това ще помогне за вашето благополучие

3. Раменете

Хиропрактика Рос Китсон обяснява, че раменете са зона, където лежи цялата отговорност и безпокойство, които съпътстват човек. Най-доброто средство за борба с болката в раменете е да споделите своите проблеми с близки или семейство.

4. Болка в горната част на гърба

Тази зона е отговорна за любовта. Ронда Дегат, треньор и практик по самостоятелно развитие, вярва, че болката на това място е сигнал, че трябва да обърнете внимание на отношенията си с хората и да се опитате да поддържате баланса в енергийния обмен. Необходимо е равномерно да се получава и дава любов.

5. Пояс

Долната част на гърба е отговорна за финансовите въпроси, така че ако не сте доволни от финансовото си положение, не се учудвайте, че често ви боли точно там. Д-р Марк В. Тонг предупреждава: ако мислите за пари постоянно, не печелите много или не харчите много, това е съпроводено със сериозни здравословни проблеми. Опитайте се да рационализирате връзката си с парите.

6. Лактите

Алън Вогел в списанието “Психология Днес” казва, че лактите са отражение на това, колко жестоки сте с външния свят. Бъдете по-добри, компромисни и няма да изпитвате болка в тази област.

7. Ръцете

Чрез ръцете се осъществяват повечето взаимодействия с външния свят. Лори Д’Аскензо твърди, че болката в ръцете му показва липса на комуникация с хората или обратното, излишък от емоции и комуникация. Всичко трябва да бъде умерено, запомнете това.

8. Бедра

Бедрата са отговорни за движението напред, преминаването напред в бъдещето. Не се страхувайте от промяна, изправете се срещу събитията, които ви очакват и болката в бедрата няма да ви притеснява. Да бъдеш отворен към всичко ново е признак за силно умствено и физическо здраве.

9. Колене

Коленете показват проблеми със самочувствието. Повишаването или понижаването на егото на човек, непременно води до проблеми с коленете. Лорънс Мишел, специалист по алтернативна медицина, предлага да се лекувате с хумор и любов към своето его.

10. Прасци

На това място се концентрират възмущение и завист. Д-р Лора Пери съветва да се откажете от тези негативни емоции и да живеете спокойно с душата си, след което няма да усещате напрежение в мускулите, което няма да ви донася дискомфорт.

11. Глезени

Удоволствието е съсредоточено в глезените! Болката в тази част на тялото показва, че не знаете как да се отпуснете и да се насладите на момента. Джули Дъглас, автор на много книги за самоусъвършенстване, препоръчва да се наслаждавате на живота колкото е възможно повече.

12. Стъпала

Ако имате болки в краката, е време да се научите да се справяте с негативите и проблемите и да спрете да се фокусирате върху тях. Психологът от Калифорния, Адаби Айдзфей вярва, че трябва да оцените всяка положителна промяна, а на сериозните проблеми да обръщате по-малко внимание и те ще изчезнат.

Източник: Bg-livenews

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.