Home » България » Вижте кои са наследничките на Ванга в България
Вижте кои са наследничките на Ванга в България

Вижте кои са наследничките на Ванга в България

Ванга губи зрението си на 12-годишна възраст при внезапно разиграла се буря, при която е грабната от силен вятър. След дълго търсене тя е открита, затрупана с камъни и пръст в една нива.

След този жесток инцидент се отключват нейните дарби и тя постепенно започва да предсказва, припомня 365 Новини.

Подобна съдба имат и други гадатели в България. Те са минали през инциденти, голяма лична загуба или други изпитания и едва след това са се появили способностите им.В зората на новото хилядолетие, малко преди Великден на 2000 година, 11-годишното момиче Виолина Бекярова от Дупница пътува към летище София с леля си и брат си, за да вземат майка им от летището. На входа на аерогарата колата им претърпява лека катастрофа, която завинаги променя живота на Виолина и я превръща в … гадателка, пише „Телеграф”.

„Придобих тези способности след катастрофата, след като отивахме да вземем майка ми от аерогарата. След няколко седмици заминах с моите родители при тях, в Италия. Всичко стана след един сън. Аз бях в моята стая, спях. Беше сутринта, между 5 и 5.30 часа и видях пред себе си три ангела, а с тях беше Исус. Те бяха в бели дрехи около мен в моята стая. Христос ме погали по лицето с ръка. Всичко това се случи в рамките на 5 секунди. В моята стая беше много светло, като бял ден беше. След това всичко се скри, чух отдалечаващи се стъпки и светлината изведнъж изчезна. След като се върнахме в България след няколко месеца разбрах, че в същия ден е починала Вера Кочовска!”.

На другия ден, продължава разказа си Виолина, една приятелка на майка ми дойде на гости в къщата, където нашите живеят в Италия, и аз пожелах да й гледам на карти. Какво съм й говорила не си спомням, но когато изпратихме приятелката на майка ми и се върнахме в стаята, видяхме, че картите бяха паднали на пода, разпилени, но наредени като дамско ветрило?! Учудихме се, защото освен нас в къщата нямаше никого друг. Беше на втория ден от Великден.

В Дупница Виолина и родителите й се връщат и започват нормалния си живот на обикновени хора.

В махалата обаче вече започват да приказват, че момичето е ясновидка. Един ден при нея идват разтревожени близки на изчезнал от доста дни техен съпруг и баща. „Казах им да дойдат на следващия ден. Направих му хороскоп и видях, че човекът ще се появи след 3 дни. Така и стана”. Виолина разказва и друг случай с нейна близка. „Моя приятелка дойде при мен последната вечер преди да замине за чужбина. Пожела да й гледам на карти. Излезе, че много скоро ще се запознае и ще се омъжи за добро момче. След 4 месеца ми писа, че се е омъжила, а след още толкова месеца ми написа, че е бременна с първото си дете.

Виолина разказва и за друга своя дарба. „Само ако някой ме докосне, и след това му минават болестите. Не зная как ставам, вероятно излъчвам някаква сила.

„Баба ми е разказвала как, като съм била на 3 години, ми е направена магия. От будно дете съм се превърнала в жив труп и не съм ставала от леглото. След това ходжи, операции. Излекуваха ме, а аз започнах да виждам неща”. Така започва разказа си Марияна Николаева, на която от години казват варненската Ванга. Тя вижда живота на хората като на филм и не се страхува от нищо, защото за нея няма неизвестни. Сега иска да се научи да лекува, а не само да гледа бъдещето, за да може истински да помага на болните, особено на децата.

Първото й познаване е още като невръстно дете. „Четиригодишна да съм била. Спомням си една комшийка, която беше дошла на гости и се хвалеше на майка м какво са купили за сватбата, която гласяха. Тогава й казах: Тази година няма да имате сватба, защото в събота ще погребеш баща си. И така и стана – имаше погребение, вместо да правят сватба.

В осми клас започва да вижда и духове навсякъде. Майка й обаче я води да й леят куршум и духовете изчезват. Днес ги вижда много рядко.

Смъртта на родното й дете отключило ясновидските способности на гадателката Соня от Горна Оряховица. Преди години голямата й дъщеря Невянка се разболяла от рак и умира. Това предизвиква силен шок у майката, която припада и няколко месеца е в състояние близко до кома. Когато се събужда, тя започва всяка нощ да събува дъщеря си, която й нашепвала видения. Така Соня започва да гадае и лекува. Самата тя няма обяснение как го прави. Не може да каже и каква е силата, която я направлява. Казва само, че ако „види” близка смърт на човека срещу себе си, отказва сеанса и любезно го отпраща. В петъчен ден и на големи християнски празници не приема хора.

Наред с болните и страдащи хора при нея идват и бизнесмени да се допитат за бъдеща сделка. Сред клиентите на горнооряховската екстрасенска е била и Дарина Павлова. Тя идва веднъж след погребението на мъжа си. За какво са си говорили двете, врачката пази в строга тайна.

През лятото на 2015 г. около финансовите сътресения в Гърция, Соня „видя”, че напук на предвижданията, страната ще остане в Европейския съюз и бързо ще излезе от кризата с помощта на останалите европейски държави.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.