Home » България » Велизар Енчев: Украинците са македонците на Русия
Велизар Енчев: Украинците са македонците на Русия

Велизар Енчев: Украинците са македонците на Русия

Всички данни сочат, че Владимир Путин няма да направи тази грешка да влезе в Украйна, но украинците са македонците на Русия. До голяма степен Путин има основание да води такава политика.

Това коментира политическият анализатор Велизар Енчев.

В последните 20 г. Русия твърде много търпя, най-вече заради грешките на предшествениците на Владимир Путин. Русия беше обградена от военни бази. Желязната завеса се премести от Берлин постепенно с влизането в НАТО на страни като Унгария, Чехия, Полша, Литва, Латвия и Естония.

Руската Федерация на практика е обградена по т. нар. Източен фланг от около 15 военни бази, от които видими са само 3-4. Тези бази са голяма опасност за Русия, тъй като само една изстреляна ракета, която дори не е балистична, може да достигне до Санкт Петербург за 6-7 минути.

Ако Украйна влезе в НАТО., полетът на подобно оръжие ще е 7-8 минути“, каза още Енчев.

Според него исканията на Путин НАТО повече да не се разширява и да не се разполагат настъпателни оръжия на украинска територия и в останалите държави в НАТО, включително и в България, е логично искане, на което алиансът би трябвало да реагира.

До момента обаче не реагира, и е важно как ще реагира Путин и какъв ще е този военно-технически отговор, за който се говори дълго. Каква ще е реакцията на отказа на Байдън и НАТО да отговорят на исканията на Москва – ето това е интересно, коментира още Енчев пред bTV.

Източник: Пловдив 24

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.