Home » Свят » Ето как да си купите къща в Швейцария само за 1 франк
Ето как да си купите къща в Швейцария само за 1 франк

Ето как да си купите къща в Швейцария само за 1 франк

Швейцарското градче Гамбароньо, разположено в южния кантон Тичино, взе решение да продава традиционните дървени къщи – rustici, само за по 1 швейцарски франк.

По-рано въпросните постройки са служили за конюшни, но с течение на времето са преобразени в причудливи каменни къщи за почивка, разбра 365 Новини.

Във време, когато традиционните туристически места, включително и известните ски курорти в швейцарските планини, през последните 2 години силно пострадаха от отсъствието на туристи, кантонът Тичино процъфтява, благодарение на швейцарци, които прекарват ваканцията си в Гамбароньо.

В самото селце през последните години се наблюдава силен отлив. Местните власти се надяват, че чрез продажбата на къщи по 1 швейцарски франк, населението на селото ще може да бъде възстановено до нивата отпреди няколко години.

Условията при покупка на подобен имот там е новият собственик да го ремонтира като запази съответния архитектурен стил. Ще бъдат разгледани заявленията само на тези кандидати, които проявяват интерес към изучаването на италиански език и желаят да се интегрират в местния начин на живот.

Този, който купува имот в Гамбароньо трябва да се интересува от историята на региона. Това не е за хора, които просто искат да отседнат в една къща на село и да се любуват на слънцето.

Източник: Факти

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.