Водещите новини
Home » България » Възрастна жена коментира градския транспорт в Пловдив: Това го няма никъде по света!
Възрастна жена коментира градския транспорт в Пловдив: Това го няма никъде по света!

Възрастна жена коментира градския транспорт в Пловдив: Това го няма никъде по света!

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Възрастни трудноподвижни хора остават по спирките на Градския транспорт в Пловдив, защото шофьорите не спират до тротоара.

Сигналът за това подаде 79-годишната г-жа Куманова, възмутена от факта, че това е редовна практика, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

“Повярвайте, ние възрастните често оставаме по спирките. Мисля си дори, че шофьорите го правят нарочно, тъй като по-лесно тръгват след това, без да ги е грижа за нас, старите хора, някои от които се придвижват и с бастуни“, каза възрастната госпожа.

“Ако вече си се качил в автобуса и искаш да слезеш, срещаш същото затруднение, защото не е като да си в първа младост. Много често натискат рязко спирачки и политаш“, разказа още жената и добави, за да допълни картината:

“Веднъж вече чупих ръката си в автобуса. Поискаха ми карта, шофьорът натисна рязко спирачка и аз полетях и паднах на ръката. Три месеца бях в гипс. Това го няма никъде по света! Когато направим забележка на шофьорите, те ни отговарят арогантно. Дори не искам да повтарям циничните им думи“, добави г-жа Куманова.

Тя можела да даде стотици такива примери, които са и споделяли нейни съвръстници. И никак не вярва, че нещо може да се промени у нас.

Ние ще продължим да пишем да подобни ситуации, като се надяваме по този начин да успеем да променим поведението на някои от шофьорите от Градския транспорт.

Те може и да си имат лични проблеми, но това са нашите майки и бащи. Ще трябва ли те да плащат и да носят последствията от личните несгоди на всеки от нас?

About Натали Славова

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.