Home » България » Важни новини за всички собственици на домашни любимци
собственици на домашни любимци

Важни новини за всички собственици на домашни любимци

Гражданите ще могат да разхождат домашните си любимци в паркове и градинки, без да предизвикват струпвания на групи – следва да се спазва дистанция от минимум един метър между собствениците на домашните животни, съобщиха от Министерството на здравеопазването, научи 365novini.

Уточнението беше направено във връзка с издадената днес заповед на здравния министър Кирил Ананиев за въвеждане на нови противоепидемични мерки, които влизат в сила от 00.00 на 21 март.

При спешни случаи с домашните животни стопаните им следва да се консултират с ветеринар.

Когато става дума за рутинни прегледи, те трябва да бъдат отложени. Неотложни ветеринарни прегледи могат да се извършват в предварително уговорен с кабинета или клиниката час и при създаден ред, недопускащ струпване на хора.

Специалистите и помощният персонал трябва да използват лични предпазни средства – ръкавици и маски.

Припомняме, че вчера правителството въведе нови по-строги мерки заради заразата с коронавирус.

След заповед на министър Кирил Ананиев се забранява излизането в паркове, градинки, на всякакви открити и закрити публични места, с цел ограничаване на болестта. Забранява се напускането и влизането в градовете без основателна причина, а за пътуването е нужно да бъде показана специална декларация.

На входовете и изходите на всеки град има направени специални пропусквателни пунктове, на които униформени ще следят за спазването на забраните.

Парични глоби и затвор грозят нарушителите.

блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.