Home » Свят » В Чехия разхлабват мерките от понеделник
В Чехия разхлабват мерките

В Чехия разхлабват мерките от понеделник

Чешкото правителство обяви план от пет етапа за разхлабване на мерките срещу COVID-19, научи 365novini.

Първата фаза започва от понеделник.

Планът обхваща периода от 20 април до 6 юни. През всички седем седмици носенето на маски остава задължително. „Когато става въпрос за маските, нямаме определена дата. Може би в бъдеще ще обсъдим само някои изключения“, уточни министърът на здравеопазването на Чехия Адам Войтех, цитиран от bTV.

В Чехия от понеделник ще отворят пазарите. Връщат се на работа и в автомобилния бизнес, и в малките занаятчийници. Професионалните спортисти ще могат отново да тренират. В университетите могат да учат студентите, които са последна година и им предстоят изпити.

Седмица по-късно ще отворят малките магазини. От 11 май по-големите магазини и фитнесите. От същата дата отварят врати университети и гимназиите.

От 27 май в училище влизат отново, но с маски по-малките ученици. Обучението ще става само в малки групи от пет ученици.

Фризьорските и козметичните салони, музеите и външните кафенета ще трябва да изчакат до 25 май. Едва от 8 юни отварят големите търговски центрове, ресторантите, баровете, хотелите, книжарниците, кината и театрите.

Пътуването зад граница ще бъде разрешено едва след юни.

дунавмост

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.