Водещите новини
Home » Свят » В Чехия разхлабват мерките от понеделник
В Чехия разхлабват мерките

В Чехия разхлабват мерките от понеделник

Чешкото правителство обяви план от пет етапа за разхлабване на мерките срещу COVID-19, научи 365novini.

Първата фаза започва от понеделник.

Планът обхваща периода от 20 април до 6 юни. През всички седем седмици носенето на маски остава задължително. „Когато става въпрос за маските, нямаме определена дата. Може би в бъдеще ще обсъдим само някои изключения“, уточни министърът на здравеопазването на Чехия Адам Войтех, цитиран от bTV.

В Чехия от понеделник ще отворят пазарите. Връщат се на работа и в автомобилния бизнес, и в малките занаятчийници. Професионалните спортисти ще могат отново да тренират. В университетите могат да учат студентите, които са последна година и им предстоят изпити.

Седмица по-късно ще отворят малките магазини. От 11 май по-големите магазини и фитнесите. От същата дата отварят врати университети и гимназиите.

От 27 май в училище влизат отново, но с маски по-малките ученици. Обучението ще става само в малки групи от пет ученици.

Фризьорските и козметичните салони, музеите и външните кафенета ще трябва да изчакат до 25 май. Едва от 8 юни отварят големите търговски центрове, ресторантите, баровете, хотелите, книжарниците, кината и театрите.

Пътуването зад граница ще бъде разрешено едва след юни.

дунавмост

Твоят коментар

About Натали Славова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook