Home » България » Уважаван лекар от Добрич: Нямам зелен сертификат и ще търся нов начин за препитание
Уважаван лекар от Добрич: Нямам зелен сертификат и ще търся нов начин за препитание

Уважаван лекар от Добрич: Нямам зелен сертификат и ще търся нов начин за препитание

Ще потърся нов начин за препитание, написа д-р Хасан Ефраимов в социалната мрежа

Лекар от Добрич обяви, че прекратява приема на пациенти, тъй като няма зелен сертификат, и за да не наруша законите на демократична България. Това обяви акушер-гинекологът д-р Хасан Ефраимов, който е и общински съветник в местния парламент в Добрич, видя 365 Новини.

„Моля за извинение от пациентите! Нека да се обърнат към колегите, на които им е разрешено да работят! Аз, в кабинета си, който съм го сътворил с двете си ръце, вече нямам това право и ще потърся нов начин за препитание“, написа в социалната мрежа медикът.

Той благодари на „всички, които ми се довериха през тези 20 години. Нека да сме живи и здрави и до по-добри времена. Аз вярвам, че някой ден пак ще сме заедно“.

Припомняме, че според заповед на здравния министър Стойчо Кацаров всички дейности на закрито ще се извършват само при наличието на зелен сертификат – завършен цикъл на ваксинация, преболедуване, направен антигенен тест в последните 48 часа или PCR тест в последните 72 часа. Това се отнася за посетителите и персонала.

Сертификат не се изисква за деца под 18 години.

Въвежда се изискване за зелен сертификат за всички кина, театри, циркови представления, концерти, музеи, галерии, магазини тип МОЛ, магазини над 300 кв. м., фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни за занимания на граждани, заведенията за хранене и хотелите по смисъла на член 124 от Закона за туризма.

Преустановяват се свижданията в лечебните заведения. А всички работещи в лечебните заведения трябва да работят само при наличие на зелен сертификат.

Източник: Пронюз Добрич

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.