Home » България » Адвокат: Никой не може да бъде уволнен, ако не представи зелен сертификат
Адвокат: Никой не може да бъде уволнен ако не представи зелен сертификат

Адвокат: Никой не може да бъде уволнен, ако не представи зелен сертификат

”Ако някой не представи зелен сертификат, той нарушава безопасните условия на труд и няма да бъде допуснат на работното си място и респективно може да се обмисля неплатен отпуск за тези хора. Това не е нещо, което държавата иска да постигне – да остави хиляди хора без доходи”, обясни адвокатът по медицинско право Мария Петрова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея никой не може да бъде уволнен, само защото не е представил зелен сертификат.

„Друг е въпросът обаче, че обществото ни живя като безсмъртно цяло лято. Не се предприемаха никакви мерки, а тези, които бяха взети, не бяха редовно контролирани.

От вчера възникнаха казуси с хората, които са преболедували, но са се опитали да „избягат“ от системата, като не са си направили валидни тестове, просто са си стояли у дома, за да избегнат карантината, и сега тези хора роптаят, че за тях не може да се издаде „зелен сертификат“.

Министерството на здравеопазването ясно посочи, че и преболедувалите ще могат да има сертификат, но при определени условия“, заяви още тя.

По думите на адвокат Петрова е твърде вероятно да наблюдаваме зелени сертификати с невярно съдържание. Тя подчерта, че отговорност ще носят както тези, които издават документа, така и тези, които го ползват. Но ние нямаме добре разработена електронна система.

Източник: Факти

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.