Изследванията, направени на Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков в катастрофа, сочат 4 вида наркотик в кръвта – амфетамини, марихуана, кокаин и бромазепам.

Но оказва се, че може да има и пети наркотик, който е рядък за Европа, от т.нар. дизайнерски, наричан сатанински или Фонтан на младостта. Наименованието му е адренохром, но тепърва ще се установява доколко той е част от коктейла дрога, открит в кръвта на Кристиан.

“Не знам дали въобще го има този наркотик у нас. Той е халюциногенен препарат. Няма данни да е наличен в ЕС до миналата година”, посочи бившият директор на Националния център по наркомании доктор Пламен Попов каза в ефира на Bulgaria ON AIR.

Д-р Попов не изключва варианта четирите наркотика да не са употребени едновременно, а да са останали в организма на момчето от предходна употреба.

“Максималната концентрация, която се задържа в кръвта при амфетамините, е от 6 до 24 часа. Телесното тегло и подкожните мазнини определят времетраенето. Токсикохимичната експертиза може да установи с приблизителна точност”, допълни бившият директор на Националния център по наркомании.

Независимо кога са приети веществата, ефектът е един и същ – загуба на реална преценка.

“Постефектът е повишена себеоценка – можеш да направиш всичко, което желаеш. След това идват депресивни състояния, отпадане на тонуса и реакциите”, обясни д-р Попов.

Д-р Попов отхвърли слуховете, че редкият наркотик се използва за лечение на коронавирус.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В 365 НОВИНИ!