Водещите новини
Home » Здраве » Тя яла само банани за 12 дни. Вижте какво се случило с нея!
Тя яла само банани за 12 дни. Вижте какво се случило с нея!

Тя яла само банани за 12 дни. Вижте какво се случило с нея!

Бананите са богати на фибри плодове с редица ползи за здравето. Това е четвъртата по популярност храна след ориза, пшеницата и царевицата.

Благодарение на високото си съдържание на хранителни вещества, ниската цена и достъпността си, това е идеалният плод, който може да бъде включен във вашата ежедневна диета. Ако ядете само банани, от осем до десет банана на ден, в допълнение към храната ви, можете да качите килограми.

Точно това яде диетологът Джулия Тарбат в продължение на 12 дни, за да успокои тялото си и да отслабне по естествен начин.

Какво прави тя?
Джулия, диетолог и мотивационен треньор, изпробва моноплодна диета (един плод в определените дни), за да установи ползите от бананите за здравето. Тя я нарича бананова диета.

Какво означава бананова диета?

Яжте банани, толкова колкото искате и яжте само банани (можете да направите това и с други плодове). Това обаче е монодиета; хората също така добавят 1 вид зеленчуци, например салата за последното хранене за деня.
Пийте много вода, до 3 литра на ден.
Тренирайте както обикновено.
Почивайте достатъчно, защото тялото ви ще премине през по-дълбока детоксикация и възстановяване.

Проучванията показват, че бананите са идеални за вашия план за отслабване. Обикновеният банан съдържа около 90 калории, което е много по-малко от калориите, в който и да е бонбон. В допълнение, съдържанието на разтворими влакна в този плод спомага за абсорбирането на вода и забавяне на храносмилането.

Ето какво се е случило по време на банановата диета:

Нямала никакви симптоми на детоксикация, тя се чувствала невероятно по време на цялото “пътуване”.
Яснота на ума, което й позволява да пренареди задачите и действията си.
Тя казва, че за нея това е вътрешно пътешествие.
Чувствала се балансирана и позитивна.
Кожата й станала по-мека и блестяща.

Тя пътува 22 километра нагоре и надолу по много стръмна планина, наречена Doi Suthep в Chaing Mai, Тайланд и се възстановила в най-кратки срокове без болезнени усещания.
Чувствала тялото си по-гъвкаво от всякога.

Бананите имат свойството да помагат при отслабването. Един банан съдържа 108 калории, което съставлява 17,5 грама въглехидрати. Нашето тяло се нуждае от въглехидрати за плавното функциониране на тялото, а излишъкът от въглехидрати може да доведе до увеличаване на теглото. Бананите също са богати на фибри, витамини и минерали. Те съдържат и пектин, който ви оставя сити за по-дълго време. Това прави бананите идеални за всяка програма за отслабване.

Бананите имат нисък гликемичен индекс, което също помага при загубата на тегло. Храненето с банани помага да се контролира кръвната захар.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.