Мъртви птици са започнали да падат от небето в цяла Европа и никой не може да обясни защо това се случва, съобщават световните издания.

Специалистите са уверени, че много силни ветрове, наблюдавани през последните три години, са довели до смъртта на огромен брой лястовици и други птици, които са летели за Европа от Африка.

Мъртвите птици са открити по много улици на Атина и на Егейските острови. Мария Ганоти от групата за защита на дивата природа Anima е заявила, че това е истинска катастрофа.

Също така, много мъртви чапли са били открити край село. Това изплашило не само местните жители, но и служители, които не разбирали какво се случва и защо птиците са започнали масово да умират.

В Дания са открити почти 200 мъртви патици по плажовете на Лосе. Птиците са проверени за птичи грип, но резултатите са били отрицателни.

Подобно нещо се случва и в някои други страни на Европа, но никой не може да каже със сигурност каква всъщност е причината за гибелта на птиците. Повечето експерти са склонни за версията със силните ветрове, но ако птиците продължават да умират, тогава тази версия ще бъде погрешна.