Водещите новини
Home » Живот » Трагедията на едно семейство: Кой и защо се опитва да покрие смъртта на Георги Кьосев от Поморие
Кой и защо се опитва да покрие смъртта на Георги Кьосев от Поморие

Трагедията на едно семейство: Кой и защо се опитва да покрие смъртта на Георги Кьосев от Поморие

Съпругът ми не е починал от инфаркт, категорична е вдовицата Катя Кьосева, научи 365novini.

„Съпругът ми не е починал от инфаркт. Убедена съм! Той е клинично здрав, което бе установено само преди няколко месеца – премина серия от медицински изследвания преди да се качи на кораба.

Опитват се да прикрият нещо много сериозно. Не ни предоставят никаква информация и подлагат на психически тормоз и агония, за да се откажем да търсим истината“. Това коментира пред Флагман.бг Катя Кьосева, опечалената вдовица на мистериозно загиналия български моряк в Китай Георги Кьосев.

Флагман.бг разказа за огромната трагедия на семейството по-рано днес.

Припомняме, че на 9 ноември м.г. при неясни обстоятелства 53-годишният Георги Кьосев издъхна на китайския остров Жушан.

От оскъдната документация по случая се разбира, че той e бил на механик на кораба Navios Celestial, собственост на гръцка фирма, плаващ под панамски флаг. Според протокола, подписан от капитана на плавателния съд Едуардо Пиринг, на 9-ти ноември на алеята на долната мостова палуба, Георги се е свлякъл изведнъж на земята.

Това се е случило в 12:03 часа. 5 минути по-късно на мястото е започнало пренасянето на пациента до брега, за да му бъде оказана лекарска помощ. Той вече бил в безсъзнание. В 12:15 часа е качен на линейка и откаран в болница, а малко след пристигането в най-близкото здравно заведение в Жушан, поморийският моряк, е починал от внезапна сърдечна недостатъчност.

Интересна подробност обаче е, че Георги е издъхнал в болницата в Жушан, пристанище в Южно китайско море, а аутопсията е направена в Шанхай, град, който се намира няколкостотин километра.

Поне това става ясно от документите, изпратени до семейството. Автентичността им е много съмнителна, защото липсват задължителните реквизити като печат и подпис, а корабната агенция отказва да изпрати оригиналите, написани на китайски, твърди семейството на загиналия моряк.

Съпругата на Георги силно се съмнява във версията, която е описана в протокола на капитан Едуардо Пиринг, защото 4 часа преди смъртта на съпруга си, е разговаряла с него и той е съобщил, че вече е на друг кораб.

Катя и дъщеря й Симона от три месеца се опитват да разберат подробностите за трагедията, но така и не получават отговори на въпросите си, а заради искането им за допълнителна аутопсия и анонса, че такава ще бъде направена и в България, тялото все още не е изпратено. Те са убедени, че това не е случайно.

„Последните ми разговори с представител на фирмата силно ме озадачиха. В мейл на 6-ти февруари ме уведомиха, че ще изпратят тленните останки на съпругата ми, но без сърце и мозък! Следователно няма как да направя повторна аутопсия и все повече се съмнявам за реалната причина за смъртта на съпруга ми“, каза Катя Кьосева.

Тя допуска, че Георги е починал при трудова злополука или умишлено се прикрива престъпление. Катя вече е наела адвокат и е подала сигнал в прокуратурата с молба за съдействие – да се изиска документация от посредническата агенция „Аполониан Шипмениджмънт“ ООД.

Разказва, че от фирмата й подали пълномощно, с което е делегирала правата на китайски посредник да изготвя и подписва всички документи, свързани със смъртта на Георги и да не изисква допълнителна аутопсия.

„Подадоха ми го за подписване в дните след смъртта на съпруга ми. Все още бях на успокоителни. Веднага, след като разбрах какво съм подписала, отидох пред нотариус и подадох заявление за оттегляне на пълномощното. Обявиха ми, че в такъв случай няма да мога да прибера тялото на съпруга си, което възприемам като натиск“, коментира Катя.

Тя разкри и друг любопитен момент – няколко седмици след трагедията в дома й пристигнал мъж, който твърдял, че е очевидец на инцидента с Георги. Потвърдил официалната версия, че е 53-годишният помориец е починал от инфаркт, твърдял, че бил негов близък приятел.

Катя обаче никога в живота си не е чувала за този човек, нито го е виждала в обкръжението на съпруга си. Убедена е, че е изпратен, за да хвърли прах в очите й. Категорична е, че ще се бори, докато не разбере истината за смъртта на Георги Кьосев.

„Георги беше страхотен човек. От 30 години сме заедно, имаме прекрасна дъщеря. Той е бивш спортист, имаше много приятели, които го уважаваха“, завърши вдовицата на поморийския моряк.

  flagman.bg

Твоят коментар

About Натали Славова

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!